Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:04 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine va fi câștigătorul titlului de „Orașul Reciclării”?

ro

23 Apr, 2013 20:37 1021 Marime text
Joi, 25 aprilie 2013, Eco-Rom Ambalaje va anunța municipiul din România care va primi titlul de „Orașul Reciclării”, ca urmare a implicării primăriei acestuia în „bătălia” cu același nume.

Cele 20 de municipii care au luptat în perioada 1 septembrie 2012 – 28 februarie 2013 pentru obținerea marelui titlu sunt: Alexandria, Arad, Bacău, Baia Mare, Braşov, Cluj, Craiova, Deva, Focşani, Iaşi, Mediaş, Roman, Satu Mare, Sfântu Gheorghe, Slobozia, Târgu Jiu, Tulcea, Zalău, inclusiv Sectorul 1 și Sectorul 6 Bucureşti.

Victoria va fi cucerită de localitatea care a obținut cel mai mare punctaj la calitatea serviciilor de colectare separată a deșeurilor de ambalaje, însemnând accesul populației la containerele pentru hârtie-carton, plastic, metal și sticlă, aspectul acestora și corectitudinea depunerii separate a deșeurilor în fiecare container, dar și scorul obținut la cantitatea de deșeuri colectate precum și la campaniile de conștientizare a populației desfășurate de municipalități.

Astfel, localitatea victorioasă va primi titlul de ,,Orașul Reciclării” și marele premiu: amenajarea unei zone de picnic conform Legii Picnicului în vigoare, inclusiv cu servicii de colectare separată a deșeurilor de ambalaje.

Competiția „Orașul Reciclării” a fost susținută de Asociația Municipiilor din România și Institutul pentru Politici Publice și promovată de Green Report, Revista Română de Administrație Publică Locală și Administrație.ro.

Mai multe detalii despre aceasta şi informaţii despre colectarea selectivă a deşeurilor de ambalaje pot fi aflate accesând site-ul  www.ColecteazaSelectiv.ro.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii