Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:43 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Informare privind situaţia operativă la ora 13.00

ro

26 Jan, 2014 15:24 1063 Marime text
La această oră utilajele de deszăpezire intervin pe DN 22, misiune lor fiind îngreunată de conducătorii auto care ies de pe drumurile comunale pe aceast drum naţional. Totodată, utilajele Primăriei Fântânele intervin pentru deblocarea a patru autoturisme aflate pe drumul comunal care face legătura dintre localităţile Fântânele şi Cogealac.
              Echipele de intervenţie ale ENEL au anunţat remedierea tuturor avariilor de noaptea trecută şi au comunicat că în acest moment lucrează pentru remedierea următoarelor avarii:
- Cumpăna – 2 gospodării;
- Municipiul Constanţa – străzile Remus Opreanu, Cantacuzino şi Revoluţiei;
- Lumina – strada Cucului – 1 gospodărie;
- Ovidiu – strada Poiana - 4 gospodării;
- Sat Gura Dobrogei, comuna Cogealac – întreaga localitate nu este alimentată cu energie electrică.
Până la acest moment nu s-au semnalat avarii în ceea ce priveşte alimentarea cu apă potabilă a localităţilor, iar echipajele de asistenţă medicală au răspuns tuturor solicitărilor cetăţenilor.
În continuare se menţin restricţiile de circulaţie pe drumurile naţionale, iar DN 22 şi DN 22A sunt închise traficului rutier. La această oră se circulă cu mare dificultate pe drumurile comunale şi cele judeţene din nordul şi nord-estul judeţului.
 Avînd în vedere fenomenele meteo anunţate, Serviciul Rutier Constanţa face următoarele recomandări pentru toţi participanţii la trafic:
- Adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic! Circulaţi cu viteză redusă atât în localităţi, cât şi în afara lor, când partea carosabilă este umedă sau acoperită cu polei, gheaţă, mâzgă sau are îmbrăcămintea din piatră cubică!
- Acţionaţi din timp ştergătoarele de parbriz, pe vreme de ploaie, când din sensul opus se apropie alte vehicule. Câteva momente de circulaţie fără vizibilitate pot fi fatale!
- Informați-vă cu privire la condițiile meteo și tronsoanele de drum pe care le veți parcurge. Echipaţi-vă maşina corespunzător! Prevederile legale interzic circulaţia autovehiculelor, fără ca acestea să fie dotate
cu anvelope de iarnă, pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, fără a face vreo referire la o dată calendaristică.
- Curăţaţi în permanenţă farurile şi blocurile de semnalizare şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare!
- Păstraţi o distanţă de siguranţă faţă de autovehiculul care circulă în faţă! Ţineţi cont de faptul că atunci când este zăpadă, distanţele sunt mai greu de apreciat. De aceea, menţineţi o distanţă mai mare între maşina dumneavoastră şi cea din faţă!
- Evitaţi să acţionaţi brusc frâna şi mecanismele de direcţie, deoarece puteţi derapa foarte uşor! Folosiţi cu precădere frâna de motor. Pe porţiunile acoperite cu mâzgă sau polei nu trebuie să viraţi şi să frânaţi în acelaşi timp!
 
- Pietonii sunt rugaţi să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi.
 
În funcţie de evoluţia situaţiei meteorologice şi a celei operative înregistrate în judeţul Constanţa, vom reveni cu noi date şi informaţii.
 
PRIM ADJUNCT AL INSPECTORULUI ŞEF
Maior Vlăduţ Ion
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii