Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:57 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Constanţa - RECOMANDARI PREVENTIVE

ro

13 Jun, 2014 20:45 1177 Marime text
Reconsiderarea locului şi rolului acţiunilor preventive în contextul general al activităţilor de limitare a faptelor infracţionale, precum şi identificarea unor noi modalităţi de intervenţie specifice Poliţiei pentru reducerea vulnerabilităţii sociale, reprezintă obiective permanente ale demersurilor în domeniul prevenirii şi combaterii infracţionalităţii iniţiate la nivelul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa.
Astfel, pentru prevenirea tâlhăriilor, a faptelor antisociale, stradale şi a furturilor din buzunare, poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii recomandă :
 
Atunci când vă deplasaţi după lăsarea întunericului, este bine să fiţi însoţiţi de o altă persoană, să vă alegeţi traseul cu grijă, evitând locurile mai puţin circulate, parcurile, zonele slab iluminate sau unde se consumă băuturi alcoolice!

Ocoliţi grupurile de persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau cele care au un comportament agresiv şi evitaţi discuţiile în contradictoriu cu persoane necunoscute sau în stare de ebrietate.

Nu consumaţi băuturi alcoolice pe stradă. Fapta constituie contravenţie şi totodată, vă poate induce un comportament agresiv. În astfel de situaţii, de regulă, de la o banală ceartă se ajunge la loviri, vătămări şi chiar omor.
Consumând alcool în exces, aveţi şi o capacitate de reacţie redusă şi puteţi deveni cu uşurinţă victima unui accident rutier, tâlhării, viol etc.

Nu purtaţi asupra dumneavoastră obiecte de valoare ce pot tenta infractorii!

Aveţi grijă la relaţiile ocazionale şi nu le acceptaţi cu uşurinţă, fără a lua în calcul toate riscurile la care vă expuneţi.

În mijloacele de transport în comun sau locuri aglomerate – atenţie la buzunare şi poşete!

Păstraţi banii în buzunarele interioare ale vestimentaţiei, în borsete sau genţi, în locuri cât mai sigure. 

Dacă vă aflaţi într-o zonă aglomerată protejaţi-vă întotdeauna poşeta.
Aceasta trebuie să fie imobilizată de braţ şi să o tineţi în partea din faţă a  corpului, lipită de haină.

Când vă aflaţi într-un mijloc de transport în comun şi sunteţi înconjuraţi ori împinsi de diverşi indivizi, schimbaţi-vă imediat locul.

Dacă trebuie să transportaţi sume mari de bani este necesar să fiţi însoţiţi de o altă persoană care să vă ajute la supravegherea acestora. În niciun caz nu depozitaţi valorile în pungi din plastic.
 
Este indicat să aveţi în portofel doar suma de bani necesară pentru cheltuielile curente. Evitaţi să păstraţi codul PIN alături de card! Dacă v-a fost sustras cardul, anunţaţi banca despre acest lucru.
 
Nu ţineţi portofelul în buzunarul exterior al pantalonului sau în compartimentele exterioare de la geantă/rucsac.
 
Fiţi atenţi la persoanele din jurul dumneavoastră care au un comportament suspect, observându-le fizionomia şi orice elemente care ar putea duce la identificarea lor, în măsura în care ar fi necesar.
 
Pentru orice eveniment de tip infracţional, apelaţi imediat 112 !
 
  COMPARTIMENTUL DE RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii