Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:40 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ IPJ

ro

07 Aug, 2014 16:45 1160 Marime text
Poliţiştii de la prevenire sunt alături de elevii şi părinţii sau însoțitorii acestora, aflaţi în vacanţă pe litoralul românesc cu sfaturi pentru a nu deveni victime ale unor fapte antisociale.
 
Astăzi, 6 august a.c., poliţişti ai Institutului de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul I.G.P.R. și de la I.P.J. Constanța s-au întâlnit, în staţiunile Eforie Nord şi Eforie Sud, cu elevii aflați în vacanță, precum şi cu părinţii sau însoţitorii acestora.
 
Activităţile s-au desfăşurat într-o tabără de copii şi pe plajele din cele două staţiuni.
 
Polițiștii i-au învățat pe copii cum să se ferească să devină victime ale unor fapte antisociale şi cum să își protejeze bunurile.
 
Astfel, copiii aflați în tabară au discutat cu polițiștii despre prevenirea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor (limitele răspunderii penale, consecinţele comiterii de infracţiuni, siguranţa pe internet, prevenirea dispariţiilor de minori, a furturilor şi a tâlhăriilor).
 
Alături de polițiști, mesajele preventive au fost transmise şi de partenerii de la Centrul pentru Copii Dispăruţi şi Abuzaţi Sexual Focus.
 
De asemenea, pe plajă, polițiștii au înmânat aproximativ 1500 (pliante, broșuri pentru copii, ghid pentru părinți, flyere cu conținut preventiv, turiştii aflaţi în staţiuni primind sfaturi pentru o Copilărie în Siguranță, dar și informaţii despre cum să prevină furturile din camere de hotel, de pe plajă şi din autoturisme
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii