Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:06 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ - Garda de coasta

ro

08 Oct, 2013 14:33 729 Marime text
În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Aproximativ 200 kilograme şi jumătate de kilometru de plase confiscate
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând trei cetăţeni români care transportau, cu două autoutilitare, cantitatea de 197,5 kilograme peşte fără documente justificative, precum şi 10 plase de pescuit tip monofilament în lungime de 500 metri.
● În data de 07.10.2013 poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Isaccea au oprit pentru control, în zona de competenţă, două autoutilitare, conduse de cetăţeanii români S.C.C., în vârstă de 54 ani, respectiv I.C. de 53 ani.
În prima autoutilitară marca Volkswagen Transporter a fost găsită cantitatea de 55,5 kilograme peşte din specii diferite, iar în cea de-a doua, marca Peugeot Partner, erau depozitate 85 kilograme de peşte, pentru care cei doi conducători auto, domiciliaţi în municipiile Galaţi, respectiv Iaşi, nu au putut prezenta documente de provenienţă.
● În aceeaşi zi, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Tulcea l-au depistat, pe canalul Lipoveni, pe L.M. de 32 ani, care transporta 10 plase tip monofilament şi cantitatea de 57 kilograme peşte din specii diferite.
 
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de peşte, evaluată la 809,5 lei, care a fost predată spre valorificare unor societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, precum şi cele 10 de plase de pescuit în lungime de 500 metri.
  Persoanele în cauză sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de „deţinere şi transport a peştelui fără documente legale” şi „deţinere şi folosire la pescuit a plaselor monofilament”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
 
Articole de îmbrăcăminte, susceptibile a fi contrafăcute, confiscate în P.T.F. Constanţa Sud Agigea
 
Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu reprezentanţii Biroului Vamal Constanţa Sud, descoperind într-un container sosit în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din China articole de îmbrăcăminte, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 130.000 lei.
În data de 07.10.2013, în jurul orei 12.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.P.F. Constanţa Sud Agigea, controlul unui container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti.
În urma controlului au fost descoperite 130 articole de îmbrăcăminte (hanorace pentru bărbaţi), susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 130.000 lei dacă ar fi originale.
Marfa purta însemnele distinctive ale unei firme cunoscute şi a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.
Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorului societăţii comerciale în cauză, un cetăţean român, în vârstă de 31 ani, cu domiciliul în Bucureşti, dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.
 
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Agent principal de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii