Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:45 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin de presă IPJ Constanţa - 01.09.2013

ro

01 Sep, 2013 17:21 820 Marime text
R O M Â N I A
MINISTERUL AFACERILOR INTERNE

NESECRET
Nr. 421.619/P.B./01.09.2013
Constanţa

INSPECTORATUL GENERAL AL POLIŢIEI ROMÂNE
INSPECTORATUL DE POLIȚIE AL JUDEȚULUI CONSTANŢA

BULETIN DE PRESĂ

Prins de poliţiştii din Cernavodă cu televizorul sustras asupra sa

La data de 31.08.2013, ora 04.00, poliţiştii din Cernavodă beneficiind şi de sprijinul poliţiştilor locali l-au depistat pe N. Cosmin., de 28 ani, din localitate, persoană care avea asupra sa un televizor (LCD, 81cm.) a cărui provenienţă nu a putut-o justifica.
Din primele cercetări, oamenii legii au stabilit că în urmă cu puţin timp, acesta sustrăsese televizorul din incinta unei spălătorii auto de pe raza localităţii.
Prejudiciul în valoare de 2000 lei a fost recuperat şi predat reprezentantului societăţii păgubite, suspectul fiind cercetat în stare de libertate pentru furt calificat.

Suspecţi de furturi din locuinţe depistaţi de poliţiştii Secţiei 2, cu televizorul sustras asupra lor

La data de 31.08.2013, ora 07.45 poliţiştii Secţiei 2 au depistat pe strada Suceava, trei persoane suspecte care aveau asupra lor un televizor.
Cei trei nu au putut justifica prompt, provenienţa televizorului, totodată, asupra lor fiind găsite mai multe bijuterii din metal galben şi alb şi suma de 1.180 lei.
Aceştia au fost identificaţi ca fiind A. R., de 17 ani, din Constanţa, M. BEHAN, de 35 ani, din Eforie Sud şi S. RASIM, de 20 ani, din sat Văleni, comuna Dobromir, judeţ Constanţa, iar în urma cercetărilor poliţiştii au stabilit că bunurile au fost sustrase din locuinţa unei octogenare, locuinţă situată pe bulevardul Tomis şi care în dimineaţa zilei de 31.08.2013 a fost rugată de A. R. să-i umple o sticlă cu apă, ulterior cerând permisiunea de a merge la toaletă, a profitat de neatenţia bătrânei sustrăgând bunurile respective.
Prejudiciul în valoare totală de 2500 lei a fost recuperat şi predat păgubitei, celor trei fiindu-le întocmit dosar penal pentru furt calificat.
A.R. a fost arestat preventiv pentru 19 zile de către Judecătoria Constanţa.

Minori cercetaţi de poliţiştii din Mamaia pentru furturi din auto

La data de 31.08.2013, ora 10.00, patrula patrula mixtă de siguranţă publică, formată dintr-un poliţist din cadrul Biroului de Poliţie pentru Staţiunea Mamaia şi un lucrător al GMJ a depistat un minor de 14 ani, asupra sa fiind găsit un portofel cu suma de 135 lei şi un document ce nu-i aparţinea.
În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că acesta, împreună cu un alt minor, de 15 ani, din Medgidia, sunt suspecţi de comiterea a 2 furturi din autoturisme prin forţarea sistemului de asigurare al acestora, fapte comise în noaptea de 30/31.08.2013 în parcarea unui hotel din zona de sud a staţiunii, de unde au sustras 2 RCD-uri auto, un GPS, acte, bani şi o staţie emisie-recepţie.
Poliţiştii din cadrul Biroului de Poliţie pentru Staţiunea Mamaia continuă cercetările cu cei doi minori în stare de libertate, în vederea recuperării integrale a prejudiciului şi stabilirii întregii activităţi infracţionale a acestora, urmând a fi făcute propuneri corespunzătoare prin unitatea de Parchet competentă.

Trei minori suspectaţi de comiterea mai multor furturi din auto, depistaţi de poliţiştii Secţiei 2 cu bunurile sustrase asupra lor

La data de 01.09.2013. ora 03.40, poliţiştii Secţiei 2 au depistat pe bulevardul Al. Lăpuşneanu în zona staţiei Suceava, trei minori cu vârste cuprinse între 14 şi 15 ani, toţi din Constanţa având asupra lor un aparat GPS, un stick de memorie şi un telefon mobil, în urma verificărilor stabilindu-se că acestea au fost sustrase în cursul nopţii din 3 autoturisme, toate parcate în zona Complexului Dobrogea de pe bulevardul Al. Lapusneanu.
Celor trei li s-a întocmit dosar penal pentru furt calificat, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a acestora.

A sustras bunuri de pe plajă, dar a fost prins imediat de poliţiştii Secţiei 3

La data de 31.08.2013, ora 17.30, patrula mixtă de siguranţă publică, formată din poliţişti ai Secţiei 3 şi lucrătorii din cadrul I.J.J. Constanţa, au depistat pe plaja Modern din municipiul Constanţa pe D. Ciprian-Marian, în vârstă de 23 ani, din Constanţa, care sustrăsese un portofel ce conţinea suma de 50 lei şi acte de identitate de pe cearşaful unei turiste, profitând de neatenţia acesteia. Prejudiciul, în valoare de 50 lei, a fost recuperat, cel în cauză fiind cercetat în stare de libertate pentru furt calificat.

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii