Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:18 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se pune în discuţie închiderea procedurii de insolvenţă a firmei Seresa SRL

ro

06 Dec, 2015 12:09 2118 Marime text
 
Conform Buletinului Procedurilor de Insolvență, dosarul cu numărul 6163/118/2015, înregistrat la Tribunalul Constanţa, Secţia a II-a Civilă, include informaţii cu privire la insolvența firmei SC Seresa SRL, cu sediul social în Constanța, pe strada Flămânda numărul 32, în care judecătorul sindic este Aniela Adriana Staicu.
 
Unicul creditor al firmei ce se află în insolvenţă este AJFP Constanţa. Cabinetul Individual de Insolvenţă Grecu Nicola, în calitate de administrator judiciar a convocat adunarea generală a creditorilor debitoarei SC Seresa SRL pe data de 9 decembrie.
 
Pe ordinea de zi este trecut punctul potrivit căruia se va pune în discuţie oportunitatea formulării de către creditorul ce deţine mai mult de 50% (AJFP Constanţa cu o creanţă de 100%) din valoarea creanţelor înscrise la masa credală, unei cereri de antrenare a răspunderii. De asemenea, în urma acestei discuţii, dacă se va considera oportună această cerere, se va pune în discuţie desemnarea creditorului pentru formularea cererii de antrenare a răspunderii persoanei ce se face vinovată pentru intrarea firmei în insolvenţă. În urma acestor discuţii se va pune problema închiderii procedurii de insolvenţă faţă de societatea debitoare.
 
Potrivit raportului asupra cauzelor şi împrejurărilor ce au dus la apariţia stării de insolvenţă a debitoarei SC Seresa SRL, din luna septembrie, se arată că deschiderea procedurii de insolvenţă a fost luată în luna iulie la Tribunalul Constanţa, Secţia a II-a Civilă.
 
,,După comunicarea sentinţei civile, administratorul judiciar  Cabinetul Individual de Insolvenţă Grecu Nicola a notificat atât societatea debitoare cât şi administratorul statutar al acesteia, solicitându-le să pună la dispoziţia sa acte contabile necesare întocmirii raportului. Până în septembrie, administratorul Ion Cristinoiu, ce este şi asociat unic în firmă, nu a dat curs solicitării administratorului judiciar, iar plicul adresat societăţii debitoare a fost returnat cu menţiunea -societate mutată.  Administratorul judiciar a făcut demersurile necesare obţinerii informaţiilor referitoare la indicatorii financiari ai debitoarei de pe site-ul Ministerului de Finanţe.
 
După întocmirea tabelului de obligaţii al debitoarei se poate observa faptul că SC Seresa SRL figurează cu un debit în valoare totală de 985.631 lei.
 
Analizând informaţiile obţinute de pe site-ul Ministerului Finanţelor se observă faptul că de la data înfiinţării şi până la data deschiderii procedurii de insolvenţă, societatea nu şi-a îndeplinit niciodată atribuţiile referitoare la întocmirea şi înregistrarea situaţiilor financiare anuale şi declaraţiilor fiscale. Analizând dclaraţia de creanţă a AJFP Constanţa, se poate observa faptul că administratorul statutar a folosit banii persoanei juridice în interes personal, implementând, un management defectuos, dovadă fiind natura obligaţiilor fiscale şi anume: impozit profit, taxă pe valoare adăugată, dobânzi şi penalităţi de întârziere aferente TVA.
 
Seresa SRL, cu un capital social subscris de 200 lei, integral vărsat, are ca şi activitate principală comerţul cu ridicata al combustibililor solizi, lichizi şi gazoşi şi al produselor derivate. Ion Cristinoiu este asociat unic în firmă, însă conducerea integrală o deţine administratorul judiciar Grecu Nicola C.I.I.
 

Sursa foto: rfi.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii