Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:23 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ - Garda de Coastă

ro

25 Apr, 2014 10:52 1548 Marime text
În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Doi migranţi armeni şi o călăuză ucraineană, depistaţi de poliţiştii de frontieră tulceni
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat doi cetăţeni armeni care au trecut ilegal fluviul Dunărea în România, cu o barcă dinspre R. Ucraina, cu scopul de a ajunge în Franţa.
Cei doi bărbaţi urmau să fie preluaţi de un complice, un cetăţean ucrainean, care intenţiona să-i transporte cu un autoturism spre destinaţie.
 
În data de 24.04.2014, în jurul orei 19.15, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Pardina au depistat, pe malul românesc al fluviului Dunărea, două persoane de sex masculin care nu îşi justificau prezenţa în zonă.
Cu ocazia primelor verificări, s-a stabilit faptul că persoanele în cauză sunt cetăţeni armeni, cu vârste de 28, respectiv 38 ani, care au trecut ilegal frontiera de stat, traversând fluviul Dunărea cu o barcă dinspre R. Ucraina.
Cetăţenii armeni au declarat faptul că intenţionau să ajungă în Franţa, fapt pentru care urmau să fie preluaţi de pe malul romanesc de către un cetăţean ucrainean care le-a promis că îi va ajuta să fie transportaţi spre destinaţie.
Poliţiştii de frontieră au intensificat verificările în zona de competenţă şi au depistat, pe raza localităţii Ceatalchioi, din judeţul Tulcea, un autoturism marca Volkswagen cu numere de R. Ucraina, in care se afla un bărbat care nu îşi justifica prezenţa în zonă.
          În urma cercetărilor s-a stabilit că cel în cauză este cetăţean ucrainean, în vârstă de 56 ani, iar în autoturism au fost găsite două harţi ale R. Ucraina, două schiţe cu itinerariul Ismail – Galaţi – Tulcea – Pardina şi un aparat foto digital în care erau realizate fotografii cu cei doi cetăţeni armeni.
          Cercetările au stabilit faptul că cetăţeanul ucrianean a intrat legal în România prin P.T.F. rutier Galaţi, cu autoturismul în cauză, după care s-a deplasat pe raza judeţului Tulcea pentru a-i prelua pe cei doi armeni.
Poliţiştii de frontieră au întocmit cetăţenilor armeni actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de „trecere frauduloasă a frontierei de stat”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 262, alin. 1 din Codul Penal, iar cetăţeanul ucrainean este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de „trafic de migranţi”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 263, alin. 1 Cod Penal.
Cercetările sunt continuate de către poliţiştii de frontieră români sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea.
           
Trei pasageri clandestini din Maroc, depistaţi în Portul Midia de poliţiştii de frontieră constănţeni
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat trei cetăţeni din Maroc care au sosit ilegal în Portul Midia, la bordul unei nave sub pavilion Curaçao, cu scopul de a ajunge în Marea Britanie.
 
În data de 24.04.2014, în jurul orei 18.00, poliţiştii de frontieră din cadrul P.P.F. Midia au fost informaţi de către comandantul unei nave sub pavilion Curaçao, sosită în Portul Midia din direcţia Maroc, că la bord se află trei persoane de sex masculin care nu fac parte din echipaj.
Poliţiştii de frontieră au efectuat controlul de frontieră şi i-au identificat pe cei trei bărbaţi ca fiind cetăţeni marocani, cu vârste între 26 şi 34 ani, care au declarat faptul că s-au îmbarcat ilegal în portul Jorf Lasfar (Maroc) pentru a ajunge în Marea Britanie, cu scopul de a-şi găsi un loc de muncă.
Cei trei cetăţeni marocani vor rămâne la bordul navei pe toată durata operaţiunilor de descărcare a materiei prime transportate, urmând să plece cu nava spre ţara de origine conform procedurilor legale în astfel de cazuri.
Comandantul navei, un cetăţean turc, în vârstă de 35 ani, a fost sancţionat contravenţional de poliţiştii de frontieră cu suma de 24.000 lei pentru încălcarea art. 7, alin. 1 şi art. 134, alin. 1 din O.U.G. 194/2002.
 
 
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Agent principal de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii