Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:24 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ Garda de Coastă - 30.11.2015

ro

30 Nov, 2015 13:41 1397 Marime text
Aproximativ 30.000 de ţigarete netimbrate confiscate în P.T.F. Negru Vodă
 
          Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit în P.T.F. Negru Vodă 28.600 de ţigarete netimbrate, cu o valoare de aproximativ 16.000 de lei, pe care un cetăţean bulgar, conducător al unui ansamblu auto înmatriculat în România, a încercat să le introducă ilegal în ţară.
 
          În data de 29.11.2015, în jurul orei 17.10, în P.T.F. Negru Vodă s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul bulgar P.B. VITALIY, în vârstă de 35 de ani, care conducea un autocamion marca DAF cu semiremorcă, înmatriculate în judeţul Galaţi, fără marfă transportată.
          În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul fizic al autocamionului cu semiriemorcă, descoperind ascunse, într-un locaş special amenajat pe şasiul semiriemorcii, 1.430 de pachete (28.600 ţigarete) netimbrate marca Ashima Luxury Size.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea continuării cercetărilor întreaga cantitate de ţigarete, în valoare de aproximativ 16.000 de lei, întocmind lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 270, alin. 3 din Legea 86/2006 privind Codul Vamal.
 
Autoturism Volvo căutat în Ungaria, descoperit în Constanţa
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu poliţişti din cadrul I.P.J. Constanţa, au depistat în Constanţa un autoturism marca Volvo declarat furat de autorităţile din Ungaria.
 
În data de 27.11.2015, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu poliţişti din cadrul I.P.J. Constanţa – Compartimentul Furturi Auto, au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii traficului internaţional cu autoturisme furate, în urma căreia au identificat, în Constanţa, un autoturism marca Volvo model S60 despre care deţineau informaţia că este căutat în vederea confiscării.
Verificările au stabilit că autoturismul în cauză este căutat de autorităţile din Ungaria, fiind declarat furat, iar în România este deţinut de un cetăţean român, în vârstă de 66 de ani.
Persoana în cauză, domiciliată în municipiul Constanţa, a declarat că a cumpărat autoturismul în urma unui anunţ pe internet, plătind suma de 6.900 de euro, fără a cunoaşte faptul că acesta figurează ca fiind furat.
Poliţiştii de frontieră continuă cercetările şi au întocmit în cauză dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „tăinuire”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 270, alin. 1 Cod Penal.
 
Transport ilegal de material lemnos la Cernavodă
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în zona de competenţă patru cetăţeni români care transportau, cu o ambarcaţiune, respectiv două atelaje hipo, cantitatea de 3 metri cubi de material lemnos din specia salcie şi plop fără documente justificative.
 
• În data de 27.11.2015, în jurul orei 10.20, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Cernavodă au oprit pentru control, în zona de competenţă, o ambarcaţiune cu motor, în care se aflau cetăţenii români Z.G. de 44 de ani şi Z.N.V. de 21 de ani.
În urma controlului în ambarcaşiune a fost descoperită cantitatea de 1,50 metri cubi de material lemnos din specia salcie pentru care bărbaţii nu au putut prezenta documente justificative.
 
• În aceeaşi zi, în jurul orei 14.50, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Cernavodă i-au identificat pe cetăţenii români G.N.D. de 21 de ani şi V.M.N. de 27 de ani, care transportau, cu două atelaje hipo, cantitatea de 1,50 metri cubi de material lemnos din specia plop fără documente justificative.
 
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării întreaga cantitate de material lemnos, care ulterior a fost lăsată în custodia Ocolului Silvic Cernavodă, iar în ambele cazuri se fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de „tăierea, ruperea, distrugerea, degradarea sau scoaterea de rădăcini fără drept a arborilor sau puieţilor din fondul forestier naţional”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 107, alin. 1, lit. a din Legea 46/2008.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii