Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:45 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aproximativ 200 kilograme de peşte confiscate de poliţiştii de frontieră tulceni

ro

29 Apr, 2015 10:56 1161 Marime text
În ultimele 48 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Aproximativ 200 kilograme de peşte confiscate de poliţiştii de frontieră tulceni
 
Poliţiştii din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând şase cetăţeni români care pescuiseră, în perioada de prohibiţie, 190  kilograme de peşte din diferite specii.
• În data de 27.04.2015, în jurul orei 14.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Tulcea în cooperare cu lucrători ai Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării au depistat, în zona canalului Dunavăţ de pe raza localităţii Dunavăţu de Jos, trei persoane cu vârste cuprinse între 30 de ani şi 34 de ani,  în timp ce transportau cu o ambarcaţiune cu motor, cantitatea de 105 kilograme  peşte din specia crap, fără a deţine documente justificative de provenienţă.
 
• Un alt caz a fost înregistrat în data de 28.04.2015, în jurul orei 02.30, când politiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Tulcea au depistat, în zona localităţii Baia, trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 30 de ani şi 43 de ani , în timp ce descărcau dintr-o ambarcaţiune mai multe plase monofilament cu captură de peşte.
În urma verificărilor au fost descoperite 13 plase monofilament în lungime de 894 metri şi 85 kilograme de peşte din specia caras.
 
În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de 190 kilograme  peşte, care a fost predată spre valorificare unor societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, precum şi ambarcaţiunea şi plasele monofilament, bunuri evaluate la aproximativ 1.000 lei.
Cei şase bărbaţi, domiciliaţi pe raza judeţelor Tulcea, respectiv Constanţa, sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de „deţinere şi transport a peştelui fără documente legale”, ,, deţinere şi utilizare a uneltelor de plasă de tip monofilament” şi ,, pescuitul prin orice metode al reproducătorilor, în perioada de prohibiţie”, fapte prevăzute şi pedepsite de O.U.G. 23/2008, modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
 
Articole sport, susceptibile a fi contrafăcute, descoperite în P.T.F. Vama Veche
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în P.T.F. Vama Veche un cetăţean român care intenţiona să introducă în ţară articole sportive în valoare de aproximativ 2.000 de lei dacă ar fi originale.
 
În data de 29.04.2015, în jurul orei 04.45, în P.T.F. Vama Veche s-a prezentat pentru controlul de frontieră cetăţeanul român S. IBRAM, în vârstă de 40 de ani, domiciliat în judeţul Constanţa, pasager într-un autocar care efectuează curse regulate între Turcia şi România.
În bagajele personale ale bărbatului au fost descoperite 44 de articole reprezentând echipament sportiv tip trening, susceptibile a fi contrafăcute prin imitarea mărcilor a patru firme renumite în domeniu.
Persoana în cauză a declarat că a achiziţionat articolele dintr-un bazar din Istanbul, în schimbul sumei de 100 USD, cu scopul de a le comercializa în România.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării articolele sportive, evaluate la aproximativ 2.000 lei dacă ar fi originale şi au întocmit lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.
 
 
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Agent-şef adjunct de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii