Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:44 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aproximativ 2 tone de peşte şi peste 3 tone de rapană confiscate de poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă în luna mai

ro

05 Jun, 2015 09:35 929 Marime text
* În luna mai a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au efectuat, independent sau în cooperare cu alte instituţii ale statului, acţiuni preventive şi de combatere a braconajului piscicol, atât în lacurile litorale, pe fluviul Dunărea, cât şi la Marea Neagră, în urma cărora, au ridicat în vederea confiscării aproximativ 2 tone de peşte, peste 3 tone melci de mare din specia rapană, precum şi plase şi unelte de pescuit în lungime totală de aproximativ 7,5 km şi 10 ambarcaţiuni.
* 41 persoane sunt cercetate pentru braconaj piscicol, iar valoarea totală a bunurilor confiscate este de aproximativ 85.000 euro.
 
În perioada 01 – 31.05.2015, prin folosirea în comun a informaţiilor, în cooperare cu Agenţia Naţională de Pescuit şi Acvacultură şi Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au organizat şi desfăşurat acţiuni de monitorizare şi control a activităţilor de pescuit din zona de competenţă maritimă, fluvială pe Dunăre, respectiv Delta Dunării.
În urma acţiunilor desfăşurate pe raza judeţelor Constanţa şi Tulcea, au fost întocmite un mumăr de 34 lucrări penale şi au fost ridicate în vederea confiscării 1.906,3 kilograme peşte din specii diferite şi 3.119,28 kilograme melci de mare din specia rapană.
De asemenea, poliţiştii de frontieră au mai confiscat 161 de plase şi unelte de pescuit (102 plase tip monofilament, 51 plase din fir textil şi 8 vintire), în lungime totală de 7.405 metri, un dispozitiv electric de pescuit, 10 ambarcaţiuni şi opt motoare de barcă, valoare totală a bunurilor fiind de aproximativ 85.000 euro.
În activităţile ilegale, au fost implicate 41 de persoane, cetăţeni români, cu vârste cuprinse 18 şi 65 de ani, cărora poliţiştii de frontieră le-au întocmit lucrări penale, fiind cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de braconaj piscicol, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
Astfel de acţiuni de prevenire şi combatere a braconajului piscicol în zona de competenţă vor continua şi în perioada următoare.
 
 
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Agent-şef adjunct de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii