Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:37 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

80 kg peşte confiscate de poliţiştii de frontieră

ro

10 Jun, 2015 11:16 836 Marime text
În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
80 kg peşte confiscate de poliţiştii de frontieră
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând trei cetăţeni români care transportau într-un autoturism, patru saci cu 80 kg peşte în stare  proaspătă.
În data 09.06.2015, în jurul orei 14.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Secorului P.F. Tulcea aflaţi în misiune pe digul de protecţie al Dunării au oprit pentru control un autoturism marca Opel Astra Caravan, condus de cetăţeanul român T.M de 51 ani, însoţit de numiţii I.I., de 55 ani şi T.M.A. de 31 ani, care deţineau şi transportau patru saci de rafie în care se afla cantitatea de 80 kilograme peşte proaspăt din speciile somn şi caras, fără documente de provenienţă.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării peştele în valoare de 464 lei, care a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil conform procedurilor legale, iar bărbaţilor în cauză, le-au fost întocmite actele de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,deţinere, transport sau comecializare a peştelui, icrelor ori produselor din peşte obţinute din pescuit”, faptă prevăzută şi pedepsită de art.64, lit.k din O.U.G. 23/2008, modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
 
Bunuri diverse nedeclarate şi susceptibile a fi contrafăcute, confiscate în P.T.F. Constanţa Sud Agigea şi P.T.F. Constanţa
 
Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu lucrătorii vamali, descoperind două containere sosit în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din China, unul cu articole din sticlă şi ceramică, bunuri nedeclarate la intarea în ţară, celălalt cu maşinuţe electrice pentru copii, susceptibile a fi contrafăcute, bunuri cu o valoare totală de aproximativ 609.000 lei.
 
• În data de 09.06.2015, în intervalul orar 12.30 - 17.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.T.F. Constanţa Sud Agigea, controlul unui container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti.
În urma controlului au fost identificate 8.906 de articole reprezentând seturi de pahare şi carafe de sticlă, 3.506 seturi din ceramică fină, 160 buc. cuţite din fier pentru fructe, precum şi 150 buc. cărucioare pentru piaţă din material textil şi metal, bunuri în plus faţă de cele declarate organelor vamale, cu o valoare de aproximativ 121.000 lei.
• În aceeaşi zi, în intervalul orar 13.30 – 16.00, o altă echipă comună de control a descoperit, într-un alt container sosit în terminalul din Portul Constanţa Sud Agigea pe adresa unei socităţi comerciale din Bucureşti, 488 buc. maşinuţe electrice pentru copii, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 488.000 lei dacă ar fi originale.
Întreaga cantitate de marfă, atât cea nedeclarată, cât şi cea care purta însemnele distinctive ale unor firme cunoscute, a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.
Poliţiştii de frontieră le-au întocmit administratorilor societăţilor comerciale în cauză, doi cetăţeni libanezi, unul în vârstă de 47 de ani, celălalt de 37 de ani, ambii cu reşedinţa în Bucureşti, dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată şi „folosire de acte nereale faţă de autoritatea vamală”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 272 din Legea 86/2006.
 
Peste 2.500 de ţigarete netimbrate descoperite în P.T.F. Vama Veche
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în P.T.F. Vama Veche o persoană de sex masculin care intenţiona să introducă în ţară 2.520 de ţigarete netimbrate fără documente justificative.
 
În data de 09.06.2015, în jurul orei 05.00, în P.T.F. Vama Veche s-a prezentat pentru controlul de frontieră cetăţeanul turc T.H., în vârstă de 44 de ani, şofer al unui autocar care efectuează curse regulate între Turcia şi România.
În bagajul personal şi între scaunele şoferului au fost descoperite, ascunse şi nedeclarate, 2.520 de ţigarete netimbrate mărcile PRESIDENT şi ASHIMA.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de ţigarete, în valoare aproximativă de 1.360 lei şi au întocmit lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 270, alin. 3 din Legea 86/2006 privind Codul Vamal.
 
 
 
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Comisar-şef  de poliţie
Petrişor IRIMIA
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii