Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:37 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Patronatul IMM Constanța, la ceas aniversar

ro

19 May, 2014 16:18 1046 Marime text
Confruntati cu o multitudine de probleme si cu dorinta de a avea un mediu de afaceri prietenos, cativa intreprinzatori  constanteni s-au intrunit in noiembrie 2003 pentru a pune bazele unei organizatii care sa le reprezinte interesele.
Astfel la 26 aprilie 2004 Judecatoria Constanta emitea hoatararea nr 84 prin care a luat fiinta Patronanul Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Constanța, prima organizatie patronala care isi propune sa reprezinte interesele intreprinderilor mici si mijlocii din judetul Constanta.
Pentru a ne defini si consolida identitatea la nivel local am actionat inca de la inceput pentru crearea unei aliante pentru dezvoltarea economica durabila a Constantei. Acest obiectiv ne-a determinat sa ne constituim intr-o retea parteneriala atat la nivel local, regional, national cat si european.
  • La nivel local am incheiat parteneriate cu :
Prefectura Constanta , Consiliul Local Cernavoda,  Consiliul Local  Medgidia, Universitatea Ovidius Constanta, Universitatea Spiru Haret,  Camera de Comert Industrie Navigatie si Agricultura Constanta, Corpul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania Filiala Constanta, sa...
  • La nivel national am devenit inca de la infiintare structura teritoriala a Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România, singura confederatie patronala reprezentativa pentru IMM-uri  www.cnipmmr.ro
  •  La nivel european suntem membri in :
  • UEAPME - Uniunea Europeană a Artizanatului și Întreprinderilor Mici și Mijlocii www.ueapme.com
  • ECSB - Consiliul European pentru Întreprinderi Mici şi Întreprenoriat   www.icsb.org
  • Biroul Balcanic al Clasei de Mijloc www.mbb-org.eu
            Deasemenea suntem membri  WASME - Asociaţia Mondială a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii www.wasmeinfo.org
          
 
 
 
 
 
 
 
               In cei 10 ani de activitate Patronatul IMM Constanta si-a consolidat pozitia la nivel local prin infiintarea unor structuri de reprezentare a intereselor IMM-urilor astfel :
              Am infiintat “Constanța Advocacy Grup” , in al carui  portofoliul sunt inscrise mai bine de 75 de campanii de advocacy, mese rotunde, dezbateri si audieri publice care au avut ca finalitate inscrierea pe agenda de lucru a decidentilor opiniile
intreprinzatorilor referitoare la crearea unui mediu legislativ facil dezvoltarii
mediului de afaceri.
               Am infiintat si dezvoltat unul dintre cele mai importante  centre pentru Formare Profesionala Continua si Dezvoltare Personală , “Atelierele IMM” Constanța, in cadrul carora au obtinut certificate de calificare peste 500 de lucratori in meserii din domeniul construcțiilor și energiilor regenerabile.
              Am implementat peste 20 de proiecte cu impact asupra mediului de afaceri local, fiind parteneri ale unor organizatii din Germania, Italia, Belgia, Grecia, Bulgaria, Republica Moldova, Bosnia-Herzegovina, Serbia,  Muntenergu , Macedonia si Ucraina.
              Președintele Patronatului Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Constanța, Iulian Gropoșilă:
 “În cei zece ani de activitate  a Patronatului IMM Constanta, prioritatea noastră a reprezentat-o intreprinzatorii constanteni si problemele  cu care ei se confrunta . Demersurile noastre atat la nivel local cat si national au vizat sustinerea unor politici publice coerente de normalizare a mediului de afaceri, principalele campanii focalizandu-se pe fiscalitate , birocratie si transparenta decizionala. Mulțumesc în mod deosebit membrilor și partenerilor Patronatului IMM Constanta care au sustinut neconditionat actiunile noastre și, nu în ultimul rând, reprezentantilor mass-media, fără de care nu ne-am fi putut promova și face cunoscută intreaga activitatea”.
 
    Cu prilejul a zece ani de activitate, Patronatul Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Constanța derulează, în perioada 19 - 23 mai 2014, o serie de manifestări sub egida  “Săptămâna IMM-urilor Constănțene - 10 ani de mișcare patronală la Constanța”.
              Pentru mai multe informații și detalii privind evenimentele derulate în această perioadă vă invităm să participați la Conferința de presă, ce va avea loc luni, 19 mai, ora 11:00, la Sediul Patronatului IMM Constanta - Bd. Mamaia, nr 186.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii