Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:55 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorii militari din cadrul DNA - Secția de combatere a infracțiunilor de corupție săvârșite de militari efectuează acte de urmărire penală față de inculpatul colonel doctor Mocanu Iancu

ro

24 Sep, 2013 10:56 1482 Marime text
24 septembrie 2013
Nr. 819/VIII/3

COMUNICAT


Procurorii militari din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Secția de combatere a infracțiunilor de corupție săvârșite de militari efectuează acte de urmărire penală față de inculpatul colonel doctor Mocanu Iancu, șef secție Chirurgie Cardiovasculară II la Centrul Clinic de Urgență de Boli Cardiovasculare al Armatei „Vasile Cândea”, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de luare de mită.

Din ordonanța de punere în mișcare a acțiunii penale rezultată următoarea stare de fapt:
La data de 5 iulie 2013, în calitate de medic militar, având gradul militar de colonel și funcția de șef al Secției Chirurgie Cardiovasculară II la Centrul Clinic de Urgență de Boli Cardiovasculare al Armatei „Vasile Cândea”, inculpatul Mocanu Iancu a pretins unui denunțător suma de 2.000 euro, pentru a îndeplini un act referitor la îndatoririle sale de serviciu, respectiv internarea și investigarea medicală în scopul efectuării intervenției chirurgicale asupra unui pacient (aflat în relație de afinitate cu denunțătorul) diagnosticat cu o gravă afecțiune cardiacă, la unitatea spitalicească menționată.

La data de 23 septembrie 2013, inculpatul Mocanu Iancu a primit suma de 2.000 de euro, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Inculpatului Mocanu Iancu i s-au adus la cunoștință acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 din Codul procedură penală, iar, la data de 24 septembrie 2013, s-a dispus reținerea acestuia pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat la Tribunalul Militar Teritorial București cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri procesuale preventive, activitate care nu poate în nici o situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii