Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:07 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat DIICOT

ro

07 Mar, 2014 13:38 1018 Marime text
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Bucureşti împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti şi  cu sprijinul Direcţiei de Informaţie şi Protecţie Internă şi Jandarmeriei Române au efectuat, la data de 6 martie 2014, un număr de  10  percheziţii domiciliare pe raza  municipiului Bucureşti (9) şi a  judeţului Ilfov (1), în cadrul unei acţiuni vizând  destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit din 17 persoane, specializat în săvârşirea infracţiunii de  contrabandă cu ţigări.        Procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus reţinerea pentru 24 de ore a  inculpaţilor  V.S. şi L. M., din  cercetările efectuate în cauză rezultând suspiciunea rezonabilă că aceştia au constituit un grup infracţional organizat, acţionând în scopul introducerii în mod ilegal pe teritoriul României, de ţigarete provenind din Republica Moldova şi Ucraina,  ţigaretele fiind  valorificate ulterior în municipiul Bucureşti.
        Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de 1.100.682 lei reprezentând taxe vamale, accize şi tva aferente cantităţii de 2.160.000  ţigarete de contrabandă.
        Procurorii D.I.I.C.O.T. au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpaţilor.
        Facem precizarea că inculpaţii din prezenta cauză beneficiază de garanţia legală şi constituţională a prezumţiei de nevinovăţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii