Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:43 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Telekom Romania obține certificarea Cisco Powered Cloud Service pentru servicii IaaS

ro

16 Mar, 2015 18:51 1116 Marime text

Telekom Romania, primul furnizor de pe piața locală și printre primii din Europa de Sud-Est care obtine, la nivel local, certificarea Cisco Powered Cloud Service pentru serviciile IaaS (Infrastructure as a Service) oferite companiilor; 

Clienţii serviciilor IaaS ai Telekom Romania beneficiază de o infrastructură IT&C performantă, unică în România, care acoperă atât cerințele unor proiecte simple, pe un singur server, cât și nevoi complexe ale companiilor, incluzând scenarii de recuperare a datelor în urma unor dezastre și de continuare a afacerii.
 
Telekom Romania este primul furnizor de pe piața locală și printre primii în Europa de Sud-Est care a obținut, la nivel local, certificarea Cisco Cloud Powered Service pentru serviciile IaaS, oferite companiilor. Această certificare atestă capabilitățile dezvoltate de Telekom pentru a oferi clienților săi din segmentul de business servicii IT&C performante, bazate pe cele mai noi tehnologii.
 
Telekom Romania pune la dispoziția clienților companii un portofliu complet de servicii premium care includ: găzduire pentru servere, medii de stocare, resurse hardware, aplicații business și alte componente, care oferă maximă siguranță a datelor și cele mai bune condiții tehnice pentru funcționarea neîntreruptă a aplicațiilor critice.
 
„Serviciile IaaS din oferta Telekom Romania, care includ soluțiile de Virtual Private Server (VPS) sau Virtual Data Center (VDC), permit companiilor să îşi dezvolte businessul fără investiții inițiale  în infrastructură şi fără a fi nevoie să aloce bugete masive pentru mentenanţă, beneficii extrem de importante care susțin obiectivele de competitivitate și eficiență ale organizațiilor, de orice dimensiune. Ne bucurăm să anunţăm obţinerea certificării Cisco, care atestă calitatea serviciilor oferite de Telekom Romania, în acest segment. Fiind primul si cel mai mare furnizor din România care operează centre de date distribuite geografic, Telekom a extins acest avantaj și la platforma IaaS și astfel suntem singurul operator din țară care oferă resurse de calcul virtuale pe platforme VCE Vblock™ în noduri distribuite geografic, în București și Brașov. Acest lucru permite clienților noștri să implementeze, la fel de ușor, cele mai simple proiecte, pe un singur server, dar și scenarii complexe de back-up și recuperare a datelor și de continuare a afacerii, implicând resurse de calcul distribuite”, a declarat Ovidiu Ghiman, Director Executiv Comercial Segment Business, Telekom Romania.
 
Printre avantajele oferite de Telekom Romania se numără, de asemenea, redundanța soluțiilor, cu un nivel minim garantat de disponibilitate (SLA) nu doar pentru serviciile de tip IaaS, dar și pentru conectivitate, ceea ce diferențiază Telekom de competitorii internaționali, care oferă soluții standardizate.
 
Platformele IaaS oferă resurse scalabile care pot fi ajustate la cerere, astfel încât clienţii beneficiază de reduceri semnificative ale costurilor operaţionale cu infrastructura informatică.
 
Certificarea Cisco Cloud Powered Service a fost acordată Telekom Romania în urma unui audit riguros realizat de un auditor independent, pentru a stabili că serviciile sunt furnizate la nivelul corespunzător de fiabilitate, securitate și suport.
 
Soluțiile de tip IaaS din oferta Telekom Romania se adresează atât clienților mari companii şi firmelor medii și mici, cât și companiilor de IT (integratori, dezvoltatori software) și organizaţiilor cu nevoi complexe de infrastructură, care folosesc sisteme de IT în misiuni critice, pentru soluţii de ERP, CRM, e-commerce.
 
Despre Telekom Romania
Telekom Romania este un brand de telecomunicaţii nou și dinamic, care oferă servicii de telecomunicaţii fixe şi mobile complete, inovatoare, simplificate și personalizate pentru o comunitate vastă de clienți, cu aproximativ 10 de milioane de contracte de servicii.
 
Prin cei doi operatori, Telekom Romania Communications şi Telekom Romania Mobile Communications, noul brand oferă servicii integrate de telecomunicații, astfel încât clienţii să beneficieze de o experiență completă şi inedită: servicii de voce și date mobile 3G și 4G, telefonie fixă tradițională, internet de mare viteză și televiziune pe mai multe tehnologii, inclusiv IPTV, precum și conținut de înaltă calitate și exclusivități. Pentru clienţii business, noul brand este promisiunea unor soluții IT&C la cheie, care să sprijine companiile să devină mai competitive și mai agile.
 
Brand-ul Telekom Romania este prezent pe piața românească din 2014, după rebranding-ul comun al Romtelecom și COSMOTE România.
 
Telekom Romania este un brand care aparține Deutsche Telekom, una dintre companiile de top la nivel mondial, cu peste 151 milioane de clienți pentru servicii mobile, 30 milioane de linii fixe și peste 17 millioane linii broadband (la 31 decembrie 2014). Grupul oferă produse și servicii fixe, comunicare mobilă, Internet și IPTV pentru consumatori și soluții ICT pentru clienți din mediul de business. Deutsche Telekom este prezent în aproximativ 50 de țări și are circa 228.000 angajați la nivel mondial. Grupul a generat venituri de 62,7 miliarde euro  în anul financiar 2014 – mai mult 60% din această valoare în afara Germaniei.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii