Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:55 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ROMATSA, partener de nădejde în proiectul “Inima”

ro

24 Oct, 2013 19:11 1016 Marime text
Inimile beneficiarilor Fundației Baylor pot fi monitorizate și eventualele afecțiuni ale acestora, diagnosticate cu ajutorul unui electrocardiograf modern achiziționat cu sprijinul Administrației Române a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA) și a altor sponsori inimoși. Acest aparat, în valoare de aproximativ 3400 de euro a fost deja pus în funcțiune la sfârșitul lunii septembrie la Centrul de Excelență Baylor. Mai mult de 80% din sumă a reprezentat contribuția ROMATSA, iar restul banilor au provenit de la reprezentanții Bibi Bistro Vama Veche, David Consulting, Helena pentru Sănătate, www.uzcasnic.ro. Aparatul de imagistică este utilizat în cadrul proiectului de cardiologie denumit “Inima” care are drept scop diagnosticarea, monitorizarea și tratarea bolilor de inimă pentru pacienții Centrului. Proiectul este de maximă necesitate pentru persoanele seropozitive care au risc crescut de dezvoltare a unei afecțiuni cardiace.

” INIMA este un proiect prin care putem să protejăm inimile persoanelor care trăiesc cu HIV. Specialiştii susţin că inimile acestora îmbătrânesc mult mai repede din cauza bolii şi a tratamentului. Echipa noastră medicală va putea face analize, electrocardiograme şi mai ales tratament pacienţilor de la Centrul de Excelență Baylor, iar aparatul de imagistică achiziţionat cu ajutorul sponsorilor este extrem de important în acest sens.” ne spune dr. Rodica Mătuşa, medic în echipa Baylor și specialist infecționist care tratează persoane seropozitive de peste 30 de ani.

Centrul de Excelență Cinică Baylor este unicul de acest tip din țară, oferind gratuit servicii integrate multidisciplinare, complementare celor oferite de sistemul de stat. Aici, pacienții pot beneficia de asistență psihologică suportivă sau pentru creșterea/menținerea aderenței la tratament, asistență socială, cabinet de pneumoftiziologie, ginecologie, stomatologie, etc. De asemenea, echipa Baylor, observând tendințele medicale ale pacienților, avea în plan introducerea proiectului de cardiologie în oferta curentă a centrului încă din anul 2011.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii