Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:16 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Voluntariat al angajaților de pe platforma Petromidia o tonă de deșeuri colectate de pe plaja Năvodari

ro

05 Jun, 2015 17:24 1341 Marime text
Rompetrol Rafinare, companie membră a KMG International, a derulat astăzi, cu prilejul Zilei Internaționale a Mediului, o acțiune de ecologizare a plajei situate în vecinătatea platformei industriale Petromidia și a Taberei Năvodari.
“Este o responsabilitate morală atât a companiei cât şi a angajaţilor de a proteja mediul și de a transmite către generațiile viitoare un mediu curat și sănătos, cu respectarea celor trei dimensiuni ale dezvoltării durabile: economică, ecologică și socială. Acordăm o atenție deosebită zonelor din vecinătatea platformei Petromidia, situate în aproprierea Mării Negre, a lacului Siutghiol, a biosferei Deltei Dunării şi a ecosistemului aferent canalului Midia, precum şi a localităţilor Năvodari, Corbu şi Constanţa. Angajații de pe platforma Petromidia s-au implicat voluntar în acțiunea de ecologizare, astfel că peste o tonă de deșeuri au fost strânse de angajați din toate departamentele operaționale ale rafinăriei”, a declarat Felicia Andrei, manager QHSE. 
Aproximativ 100 de angajați din diverse companii care își desfășoară activitatea pe platforma industrial Petromidia (Rompetrol Rafinare, Rompetrol Quality Control, Rominserv) au participat la colectarea deșeurilor de materiale plastice, sticlă, metal, pe o suprafață de plajă de aproximativ 2 kilometri. Cu sprijinul autorităților publice locale aceste deșeuri vor fi supuse selectării și reciclării.
La nivel național, KMG International derulează programul de responsabilitate socială „Împreună pentru fiecare”, prin intermediul căruia sunt sprijinite proiecte sustenabile de mediu și sănătate. În 2014, în Năvodari și Constanța au fost finanțate 3 proiecte în cadrul acestui program, cu 190.000 lei. 
În cei peste 35 de ani de existență, rafinăria Petromidia a procesat peste 100 milioane tone de materie primă, cea mai mare cantitate de petrol prelucrată de o rafinărie românească. Compania Rompetrol Rafinare operează rafinăriile Petromidia Năvodari şi Vega Ploieşti, fiind și unicul producător de polimeri din țară.
 
 
 
Departmentul de Comunicare și Relații Publice
Rompetrol Rafinare 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii