Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:48 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ICR Berlin a lansat un curs intensiv de limbă română

ro

05 Mar, 2014 18:51 1145 Marime text
Pe data 3 martie 2014, la ICR Berlin, a început cursul intensiv de limbă română, la care s-au înscris peste 20 de cursanți. Cursul se adresează începătorilor și se va desfășura pe o perioadă de două săptămâni, la sediul ICR Berlin, sub îndrumarea profesorului Valeriu Stancu, lector de limbă română al Catedrei de Romanistică de la Universitatea Humboldt Berlin.
Cursurile de limbă română organizate de ICR Berlin s-au bucurat și până acum de o prezenţă numeroasă a cursanţilor. ICR Berlin a reușit cu succes să stârnească un interes din ce în ce mai mare pentru învățarea limbii române în rândul berlinezilor, obținând an de an un public țintă din ce în ce mai cuprinzător și mai divers. Printre aceștia se numără studenți, membri ai comunității de sași din Transilvania emigrați din România la vârste foarte fragede, profesori, traducători sau lingviști cercetători ai limbilor romanice, persoane care urmează să lucreze, să călătorească sau să studieze în România.
 În primul semestru al anului 2013, între octombrie și decembrie, ICR Berlin a organizat două cursuri pentru începători și pentru avansați, la care au participat aproximativ 30 de studenți. Aceștia și-au manifestat interesul de a continua aceste cursuri în cea de-a doua sesiune, care va avea loc în aprilie 2014.
Astfel, scopul ICR Berlin nu este doar de a oferi unui public țintă nou oportunitatea de a începe să învețe limba română, ci și de a oferi continuitate în studiul limbii celor care au luat deja parte la cursuri și doresc să își consolideze sau perfecționeze cunoștințele dobândite. Programul asigură în acelaşi timp o platformă pentru promovarea culturii românești urmărind şi atragerea unui nou public berlinez către evenimentele organizate de ICR Berlin la sediu sau în afara lui.
Cursul intensiv se va desfășura în perioada 3 martie și 13 martie, iar cea de-a doua sesiune de cursuri începute în octombrie 2013 se va desfășura între 15 aprilie și 22 iulie 2014. La sfârșitul acestor module, cursanți vor primi diplome care atestă nivelul lor de cunoștințe de limba română.
Din 2008, Prof. Dr. Valeriu Stancu este lector de limbă română la Universitatea Humboldt, unde coordonează un atelier de traduceri şi predă cursuri de limbă română, literatură şi civilizaţie românească. A mai predat limbă română şi la alte universităţi importante din Germania, precum Universitatea Rostock şi Universitatea Konstanz.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii