Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:30 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Contracte atribuite de Nuclearelectrica unor firme din Italia, Cehia şi Elveţia (documente)

ro

20 Apr, 2017 15:01 3177 Marime text
Pentru că modalitatea cea mai transparentă de a face cunoscute licitaţiile publice este cea online, ZIUA de Constanţa prezintă achiziţiile din Regiunea Sud-Est în cel mai accesibil şi uşor format. Firme norocoase, firme mai puţin norocoase în adjudecarea contractelor pe bani publici. Societăţi patronate de persoane care au legături directe cu instituţiile publice, „norocoasele“ se îmbogăţesc de la an la an, în timp ce alte firme nu au nicio şansă la achiziţiile publice. Contracte câştigate de firme deja celebre, contracte adjudecate de firme care se află la primele reuşite şi contracte obţinute de societăţi nou-înfiinţate.

Despre toate procedurile publice cu impact asupra judeţului Constanţa, cine şi ce cumpără, cine şi cât câştigă puteţi citi accesând categoria „Combaterea criminalităţii în achiziţiile publice“.


Nucleaerelectrica a atribuit recent un contract de achiziţie piese de schimb esenţiale şi critice pentru vane pentru Centrala de la Cernavodă. Valoarea contractului este de 1.314,91 euro şi a fost atribuită prin negociere fără anunţ de participare societăţii GE OIL & GAS- Nuovo Pignone cu sediul în Via Felice Matteucci nr.2 , Localitatea Firentze, Italia. A fost aleasă această variantă de atribuire a contractului pentru că lucrările / produsele / serviciile pot fi furnizate numai de un anumit ofertant, din motive tehnice. Conform licitatiapublica.ro, societatea din Italia a mai obţinut în ultimii ani alte trei contracte cu Nuclearelectrica, tot pentru piese de schimb esenţiale şi critice pentru vane.

Nuclearelectrica a mai atribuit şi un contract de furnizare piese de schimb critice Rutschi (piese pentru pompe centrifuge) unei firme din Elveţia. Potrivit licitatiapublica.ro, varianta de atribuire a fost tot negociere fără anunţ de participare, iar câştigătoare a fost declarată societatea Rutschi Fluid AG cu sediul în Herzogstrasse no 11; Brugg , Localitatea: Switzerland , Elveţia . Valoarea finală a contractului este de 30.131,53 lei fără TVA. Societatea a mai obţinut în 2015 două contracte cu Nuclearelectrica pentru furnizare piese de schimb esenţiale şi critice pentru pompe şi furnizare piese de schimb pentru pompe.

Un alt contract atribuit de Nuclearelectrica a fost de furnizare de piese de schimb pentru etanşări mecanice (piese pentru pompe centrifuge), locul principal de livrare fiind DDP Cernavodă. Şi de această dată a fost aleasă varianta de atribuire a contractului prin negociere fără anunţ de participare pentru că lucrările / produsele / serviciile pot fi furnizate numai de un anumit ofertant, din motive tehnice. Câştigătoare a fost declarată societatea John Crane Sigma a.s, cu sediul în Jana Sigmunda 78, 783, 49 Lutin, Cehia, Localitatea Lutin. Valoarea totală finală a contractului este 36.125,22 lei fără TVA. Societatea a mai obţinut din 2015 până în prezent alte 6 contracte cu Nuclearelectrica tot pentru furnizare de piese de schimb pentru etanşări mecanice.

În secţiunea Documente puteţi consulta anunţurile de atribuire ale contractelor de pe licitatiapublica.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii