Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:12 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă Dezbatere publică „Discursul instigator la ură” organizată în cadrul proiectului - TINERI FĂRĂ ETICHETE - proiect de promovare a diversității în școala românească

ro

30 Sep, 2015 16:31 1057 Marime text
Asociația Sigma Development Center Constanța împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța și Centrul de Resurse pentru ONG-uri CENTRAS Constanța a organizat marți, 29 septembrie 2015, o dezbatere publică cu tema discursului instigator la ură. Dezbaterea a fost realizată în cadrul proiectului TINERI FĂRĂ ETICHETE – proiect de promovare a diversității în școala românească, o inițiativă ce dorește să atragă atenția asupra problemelor de violență între tinerii elevi de liceu oferind o abordare complexă și specifică ce implică metode de educație non-formală și mobilizare a cetățenilor.
Această dezbatere publică a urmărit să aducă în discuție aspecte legate de prezența acestui tip de discurs în mediul online cât și în viața tinerilor de zi cu zi: cauzele acestui tip de discurs, efectele acestuia asupra dezvoltării tinerilor, cât și identificarea unor soluții de combatere a acestui fenomen. Prin organizarea acestei dezbateri publice s-a dorit familiarizarea opiniei publice cu conceptul de discurs instigator la ură și militarea pentru recunoașterea acestei forme de discurs ca fiind un factor de inhibare în dezvoltarea tinerilor.
La dezbatere, invitaţii au avut la dispoziție 7 minute, pentru a-şi prezenta un punct de vedere legat de tematica evenimentului. La eveniment au participat peste 60 persoane, reprezentanți ai instituțiilor publice, ONG-uri care lucrează cu tineri și pentru tineri, reprezentanți ai instituțiilor de învățământ, reprezentanți ai asociațiilor de elevi, jurnaliști și bloggeri și, cumulativ, au fost susținute 19 puncte de vedere. Pe parcursul evenimentului s-au colectat ideile susținătorilor, acestea vor fi trimise post-eveniment către actorii principali ai comunității locale.
Finanţarea tuturor activităților desfășurate sub egida proiectului Tineri Fără Etichete este asigurată prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România, componenta 1 “Implicare”, subcomponenta 1.3 “Încurajarea valorilor democratice”, cu o sumă totală nerambursabilă în valoare de 130769.48 euro.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii