Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:08 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

APMGR îl realege pe Dragoș Damian (CEO Terapia-Ranbaxy) în funcția de Președinte și o alege pe Amelia Dinu (MD B. Braun) ca membru al Consiliului Director

ro

27 Mar, 2014 18:14 1783 Marime text
BUCUREȘTI, 27 martie 2014 - Asociația Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR) anunță realegerea domnului Dragoș Damian, CEO al companiei farmaceutice Terapia-Ranbaxy, pentru un nou mandat de Președinte al APMGR, în cadrul Adunării Generale din data de 26 martie 2014. De asemenea, APMGR a decis să o numească în poziția de membru al Consiliului Director APMGR pe doamna Amelia Dinu, Managing Director al companiei farmaceutice B. Braun Medical.
 
Alături de Damian și Dinu, Consiliul Director al APMGR îi include și pe doamna Cristina Gârlasu (General Manager al companiei farmaceutice Dr. Reddy's), doamna Simona Cocoș (General Manager al companiei farmaceutice Zentiva) și domnul Steffen Wagner (General Manager al companiei farmaceutice Sandoz).
 
APMGR militează pentru creșterea accesului la medicamente cu costuri reduse, în beneficiul pacienților și al sistemului de sănătate, identificarea și îndepărtarea tuturor barierelor de acces a medicamentelor generice din sistemul de sănătate din România, colaborarea cu autoritățile pentru implementarea unor măsuri de combatere a fraudei, contrabandei și contrafacerilor cu medicamente, reluarea investițiilor operaționale și industriale în România, în condițiile în care mediul de afaceri devine mai previzibil și sustenabil.
 
 
 
***
 
 
Despre APMGR:
Asociația Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR) - www.apmgr.org - reprezintă principalele companii producătoare de medicamente generice din România: Actavis, AC Helcor, B. Braun Medical.srl, Biofarm, Dr. Reddy’s, Egis, Fresenius Kabi, Gedeon Richter, Glenmark Pharmaceuticals, Infomed Fluids, Krka, Labormed, Magistra CC, Medochemie, Sandoz, Terapia-Ranbaxy, Teva, Zentiva.
Companiile membre APMGR au capacităţi de producţie în Bucureşti, Baia Mare, Cluj Napoca, Târgu Mureş şi Timişoara, unde se produc medicamente generice acoperind toate clasele terapeutice, de la produse antireumatice şi antialergice, pâna la produse oncologice de înalta clasă.
APMGR este afiliată la Asociaţia Europeană a Producătorilor de Medicamente Generice (EGA - European Generic Medicines Association), organizația reprezentativă a industriei producătoare de medicamente generice și biosimilare din Europa.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii