Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:24 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campania “ Traficul de persoane poate fi prevenit!” se derulează în unităţile şcolare constănţene

ro

29 Jan, 2014 18:52 1224 Marime text
 În cadrul proiectului educaţional „Implică-te! Viaţa ta contează!”, Centrul Regional Constanţa al Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane, în parteneriat cu Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Constanţa, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa, derulează la nivelul judeţului Constanţa, în perioada noiembrie 2013 – august 2014, campania locală de prevenire, intitulată „Traficul de persoane poate fi prevenit”.
Scopul principal al campaniei îl reprezintă prevenirea traficului de persoane, în toate formele sale de exploatare.
Obiectivele prezentei campanii de prevenire a traficului de persoane sunt următoarele:
 Informarea şi sensibilizarea populaţiei şcolare, în vederea conştientizării riscurilor asociate traficului de persoane şi întărirea capacităţii de autoprotecţie la ameninţările acestui fenomen;
Reducerea vulnerabilităţii grupului ţintă faţă de traficul de persoane;
 Întărirea capacităţii interinstituţionale guvernamentale locale în prevenirea traficului de persoane.
  Grupul ţintă principal ce se urmăreşte a fi informat prin intermediul campaniei de prevenire este reprezentat de elevii cu vârsta cuprinsă între 14-21 de ani, din ciclul gimnazial (clasele a VII-a şi a VIII-a) şi tot ciclul liceal (clasa a IX-a - clasa a XIII-a).
Mesajul campaniei este „Traficul de persoane poate fi prevenit” şi se adresează atât tinerilor, cât şi adulţilor, urmărind informarea şi conştientizarea publicului larg cu privire la fenomenul traficului de persoane, prin îmbunătăţirea atitudinii de responsabilizare personală şi socială.
          În cadrul acestei campanii, în luna ianuarie 2014, Centrul Regional Constanţa al Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane a desfăşurat 2 activităţi de informare privind riscurile asociate traficului de persoane, la Şcoala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Ţiţeica” şi Şcoala nr.10 „M Koiciu”din Constanţa.
          În cadrul acestor activităţi, un număr de 88 de elevi constănţeni au fost informaţi cu privire la măsurile utile de prevenire a traficului de persoane şi şi-au însuşit abilităţile necesare de a nu cădea în capcana traficanţilor de persoane. Activităţile au avut un caracter interactiv, elevii formulând numeroase întrebări şi participând la discuţii.
          Informaţiile prezentate elevilor au fost susţinute de spoturile video realizate în cadrul campaniei naţionale de prevenire a traficului de persoane iniţiată şi implementată în anul 2013, intitulată „Nepăsarea ne face complici”, şi al cărei mesaj pune accentul pe ideea de responsabilitate socială şi atrage atenţia asupra importanţei şi necesităţii implicării fiecărei persoane în prevenirea traficului de fiinţe umane.
          În anul 2014, reprezentanţii Centrului Regional Constanţa al ANITP îşi propun să desfăşoare o serie de acţiuni de prevenire a traficului de persoane în scopul exploatării prin muncă, în cadrul cărora elevii constănţeni de liceu din clasele terminale vor primi informaţii cu privire la condiţiile ce trebuie îndeplinite pentru a lucra în străinătate, respectiv la modalităţile prin care persoanele aflate într-o situaţie de pericol pot să apeleze la ajutorul autorităţilor atât în ţară cât şi în străinătate.
 
          “Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane este Coordonator Naţional al aplicării politicilor în domeniul luptei împotriva traficului de persoane având rolul de a desfăşura activităţi de prevenire şi monitorizare a acestui fenomen infracţional.”
 
           Persoană de contact: inspector de poliţie Bratu Sorin Florin, telefon: 0241/611101.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii