Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:40 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ANAF modificã formularul 390 VIES „Declarația recapitulativã privind livrãrile /achizițiile /prestãrile intracomunitare”

ro

19 Jan, 2017 15:50 1386 Marime text
Regimul special pentru agricultori, care le permite acestora sã beneficieze de o compensație în cotã forfetarã pentru taxa aferentã achizițiilor, a fost modificat de la 1 ianuarie 2017. Totodată, persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA, care efectueazã achiziții de la agricultori, pot deduce aceastã compensație.  
                        În situația în care agricultorul care aplicã regimul special realizeazã livrãri intracomunitare cu produse agricole, prestãri si achiziții de servicii intracomunitare, achiziții intracomunitare de bunuri, acesta are și obligația sã depunã declarația recapitulativã prevãzutã la art. 325 din  Codul fiscal, pentru operațiunile intracomunitare pe care le efectueazã.
                        Aceste modificãri legislative , prevazute in Ordonanța de urgențã a Guvernului nr. 84/2016, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 977 din 6 decembrie 2016, prin care au fost aduse completari Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, necesită adapatarea formularului (390 VIES) “Declarația recapitulativã privind livrãrile /achizițiile /prestãrile intracomunitare”.
          
*   *  *
Proiectele de acte normative, iniţiate de ANAF, sunt făcute publice pe site-ul instituţiei la adresa www.anaf.ro, domeniul INFO ANAF/ Transparenţa decizională. De asemenea, acestea pot fi consultate la Serviciul Comunicare, Relaţii Publice şi Mass-Media din cadrul ANAF, cu sediul în str. Apolodor nr.17, sector 5, Bucureşti.
Eventualele sugestii, propuneri sau opinii referitoare la acest proiect de act normativ pot fi transmise în scris la Serviciul Comunicare, Relatii Publice si Mass-Media - cu menţiunea “Conf.Legii nr.52/2003”, la următoarele adrese:
Prin scrisori la adresa poştală: Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, str.Apolodor nr.17, sector 5 Bucuresti 050741 - la Serviciul Comunicare, Relaţii Publice şi Mass-Media;
Electronic la adresa de mail: relatiipublice@anaf.ro
Prin fax la numarul: 021-319.98.57.Pentru a avea acces la informaţiile de presa privind aplicarea Legii nr.52/2003 privind transparenţa decizională în Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, se poate accesa domeniul INFO ANAF / Comunicate  de presă aflat pe site-ul instituţiei.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii