Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:08 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE TEXT Şedinţa Consiliului local al municipiului Constanţa. Discuţii aprinse şi decizii importante (galerie foto+video)

ro

28 Feb, 2017 10:38 4724 Marime text


Astăzi, de la ora 11.00, Consiliul local al municipiului Constanţa se reuneşte în şedinţă ordinară, în sala „Remus Opreanu” a Consiliului Judeţean Constanţa.
 
Pe ordinea de zi se află nu mai puţin de 22 de proiecte, printre acestea numărându-se validarea în funcția de consilier local a lui Cristian Tincu, acordarea titlului de „Cetățean de onoare al municipiului Constanța” lui Traian Petcu sau atribuirea denumirii „strada Virgil Coman" circulației publice carosabile paralelă cu strada Unirii, situată între intersecția cu Zorelelor și Cașin.

Citeşte şi Consiliul local Constanţa, convocat în şedinţă marți. Ordinea de zi completă

 

De asemenea, amintim că, în această dimineaţă, consilierii locali PMP au depus, la secretariatul Consiliului Local, un proiect de HCLM, prin care cer înfiinţarea unei comisii care să analizeze activitatea SPIT, contractele încheiate de şefa SPIT, Virginia Uzun, pentru închirierea sediilor în care serviciul de taxe şi impozite îşi desfăşoară activitatea. Proiectul de HCLM va intra pe ordinea suplimentară a şedinţei de astăzi a CLM Constanţa.
 
Citeşte şi Activitatea şefei SPIT, anchetată de o comisie a CLM. Chiriile colosale, în atenţia consilierilor
 

UPDATE 8, ora 12.20

Proiectul doi de pe ordinea suplimentară, cel privind înfiinţarea unei comisii care să analizeze activitatea SPIT, a fost votat. Comisia ar urma să fie formată din trei membri, şi anume: Mircea Dobre, Cristina Văsîi şi Secil Cantaragiu.

UPDATE 7, ora 12.00

În atenţia consilierilor se află ordinea suplimentară. 

Primul proiect, cel care are legătură cu achiziţia serviciilor de consultanţă, asistenţă şi reprezentare juridică în vederea apărării intereselor SC Confort Urban SRL, a fost aprobat.

UPDATE 6, ora 11.51

La proiectul de hotărâre ce are legătură cu îndreptarea erorii materiale din HCL nr. 121/2013 privind aprobare PUZ stațiunea Mamaia s-au înregistrat mai multe abţineri, însă proiectul a trecut.

Totodată, au trecut şi următoarele proiecte:
  • Proiect de hotărâre privind acordarea dreptului de uz și servitute în favoarea S.C. Enel Distribuție Dobrogea S.A. asupra unor terenuri situate în municipiul Constanța, pentru racordarea la rețeaua electrică de interes public;
  • Proiect de hotărâre privind completarea şi actualizarea inventarului bunurilor care aparţin domeniului privat al municipiului;
  • Proiect de hotărâre privind delegarea R.A.E.D.P.P. Constanţa în vederea vânzării unui imobil situat în municipiul Constanţa;
  • Proiect de hotărâre privind transmiterea în administrarea R.A.E.D.P.P. Constanța a unor imobile aflate în domeniul privat al municipiului Constanța situate în str. Zmeurei nr. 3.
  • Proiect de hotărâre privind darea în administrarea R.A.D.E.T. Constanța a unor mijloace fixe reprezentând centrale termice, inclusiv instalații termice și sanitare aferente, situate în muncipiul Constanța, str. Zmeurei nr. 3
  • Proiect de hotărâre privind modificarea H.C.L. nr. 63/2013 privind aprobarea Contractului de delegare a gestiunii serviciilor publice de administrare a domeniului public şi privat din municipiul Constanţa;
  • Proiect de hotărâre pentru modificarea art. 1 din HCL nr. 46/2016 privind aprobarea documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţii şi a principalilor indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii ”Reabilitarea, modernizarea şi dotarea Şcolii cu clasele I-VIII nr. 4, Constanţa (structură a Colegiului Naţional Mircea cel Bătrân)”;
  • Proiect de hotărâre privind actualizarea devizului general aferent obiectivului de investiţii „Reparaţii capitale şi modernizarea pasajului Cumpenei” aprobat prin HCL nr. 309/2015.
De asemenea, proiectul referitor la modificarea HCL nr. 262/2016 privind desemnarea reprezentanților Consiliului local al municipiului Constanța în Consiliul de administrație al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța a fost validat, fiind ales Andreias Marius.

UPDATE 5, ora 11.44

Proiectul de hotărâre referitor la modificarea HCL nr. 28/2017 privind organizarea Consiliului de administrație al S.C. Confort Urban S.R.L. Constanța a fost aprobat.

De asemenea, au mai fost aprobate şi următoarele proiecte:
  • Proiect de hotărâre privind aprobarea organigramei și statului de funcții pentru Muzeul de Artă Populară Constanța;
  • Proiect de hotărâre privind aprobarea normativului privind consumul lunar de carburanți pentru autovehiculele ce deservesc Serviciul public de asistență socială;
  • Proiect de hotărâre privind schimbul și repartizarea unor spații de locuit construite de ANL în regim de închiriere din recuperări;
  • Proiect de hotărâre privind repartizarea și extinderea unor spații de locuit din fondul locativ de stat;
  • Proiect de hotărâre privind înregistrarea Primăriei municipiului Constanța în Sistemul național electronic de plată online a taxelor locale utilizând cardul bancar, precum și stabilirea modului în care este suportat comisionul bancar;
  • Proiect de hotărâre privind atribuirea denumirii „strada Virgil Coman" circulației publice carosabile paralelă cu str. Unirii, situată între intersecția cu str. Zorelelor și str. Cașin;.
  • Proiect de hotărâre privind schimbarea denumirii străzii Dianei, situată pe raza administativ-teritorială a municipiului Constanța, în „strada Gheorghe Dumitrașcu”.
 
De menţionat că la proiectul 6 privind desemnarea reprezentanților Consiliului local al municipiului Constanța în Consiliul de administrație al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța încă se votează.

UPDATE 4, ora 11.34

Se votează proiectul de hotărâre privind acordarea titlului de ”Cetățean de onoare al municipiului Constanța” lui Traian Petcu. Acesta a fost aprobat.

În sală au loc discuţii aprinse, întrucât nu se mai poate lua cuvântul în şedinţă.

Un consilier întreabă: „Nu am votat în şedinţa trecută să nu se mai poată lua cuvântul în şedinţa de CL?”.

UPDATE 3, ora 11.32

Proiectul 2 privind validarea în funcția de consilier local a lui Tincu Cristian a fost aprobat. Acesta îşi depune jurământul în aceste momente.

Citeşte şi Ginerele lui Muşat Mihalache, Cristian Tincu, intră în Consiliul Local Municipal​

UPDATE 2, ora 11.28

A fost aprobată ordinea de zi, inclusiv cea suplimentară.

Unul dintre consilieri a încercat să discute despre ecarisaj, însă preşedintele de şedinţă, Aurelian Marin, i-a spus că acest subiect nu se află pe ordinea de zi. Prin urmare, nu se discută.

UPDATE 1, ora 11.20


Pe ordinea suplimentară a apărut şi proiectul de hotărâre privind achiziţia serviciilor de consultanţă, asistenţă şi reprezentare juridică în vederea apărării intereselor SC Confort Urban SRL, proiect iniţiat de primarul Decebal Făgădău.

Sursa foto: ZIUA de Constanţa





 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii