Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:41 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Distracţie şi nopţi albe pe litoralul românesc Află ce evenimente vor avea loc în acest final de săptămână în Constanţa, Mamaia, Vama Veche şi Eforie (galerie foto)

ro

21 Aug, 2014 00:00 5103 Marime text
Distracţia continuă pe nisipurile Mării Negre, unde se întâlnesc experienţe muzicale dintre cele mai variate. Smiley, DJ Sava & Raluca, Proconsul şi Tranda sunt doar câţiva dintre artiştii care vor concerta în acest weekend la Constanţa, unde concertele pe plajă, festivalurile şi petrecerile până la răsărit alcătuiesc o experienţă de neuitat.

JOI, 21 august, concerte pe plajă, artişti români şi Festivalul Provocarea Talentelor „Marea, dragostea mea“

Astăzi, de la ora 11.00, în Ego Club din staţiunea Mamaia, va avea loc o petrecere la piscină, în cadrul căreia va fi prezent DJ GB-ON. Unul dintre cele mai elegante evenimente desfăşurate pe parcursul verii la Constanţa, „Dinner Show by Cătălin Botezatu“, organizat de Le GaGa Mamaia, va avea loc şi în această seară, începând cu ora 20.30. Prezentarea celor mai noi tendinţe vestimentare va fi urmată de o petrecere la piscină.
 
Tot în seara aceasta, petrecerea „Hot Girls Night“ va încinge atmosfera la Heaven’s Hell din Constanţa, în cadrul căreia fetele sunt invitatele speciale ale serii, primind, între orele 22.00 şi 2.00, long-drink-uri din partea casei. Intrarea la acest eveniment este liberă, iar responsabil cu muzica va fi DJ Kronk.
 
Începând cu ora 23.00, formaţia B.U.G. Mafia va susţine un concert live pe plaja Princess din staţiunea Mamaia. B.U.G. Mafia este o trupă de hip hop din România, fondată în anul 1993. Dintre melodiile formaţiei, amintim „Lumea e a mea“, în colaborare cu Loredana Groza, „Cine e cu noi“, „Româneşte“, „Străzile“.
 
De asemenea, pe 21 august, Goblin Vama Veche, devenit un punct de referinţă pe litoralul românesc, într-un cadru relaxat, organizează o nouă petrecere până în zori, în cadrul căreia vor fi prezenţi Argatu', Axon Turmentatu’ & The Gang Bang Unit. DJ Oldskull va fi prezent la warm up, dar şi la afterparty. Preţul unui bilet este de 10 lei. Distracţia continuă la Goblin Vama Veche şi vineri, când vor susţine spectacole Com, Pistol cu capse, E.M.I.L., Răzvan Hefe, în timp ce sâmbătă, Grimus şi Timpuri Noi închid prima serie de evenimente „Sin Summer“, ce a adus vara aceasta mii de iubitori de muzică alternativă în Vama Veche.
 
Începând cu ora 20.00, cei prezenţi pe terasa Hotelului Iaki din staţiunea Mamaia vor avea parte de o „Seară de Live Cooking“, organizată de bucătarii hotelului. Tot joi, începând cu ora 22.00, la Harlequin Mamaia se vor auzi melodiile artistului Mircea Vintilă. De la „Lordul John“, la „Dramă de cartier“, cei prezenţi vor savura numeroase hituri. Preţul unui bilet costă 30 de lei. Pentru ca evenimentul să se desfăşoare în condiţii optime, participanţii sunt rugaţi să sosească cu o oră mai devreme. Spectacolul este susţinut de evenimente-constanta.ro şi Harlequin Mamaia.
 
De asemenea, în seara aceasta, peste 150 de biciclişti parcurg un traseu de aproximativ 23 de kilometri. Evenimentul, desfăşurat pe parcursul verii la Constanţa şi dedicat tuturor celor care deţin o bicicletă, promovează ciclismul, mişcarea şi socializarea. Toţi cei care doresc să participe se vor întâlni la Casa de Cultură, de la ora 19:30, când vor porni, pe două roţi, pe traseul parcurs şi săptămâna trecută: Casa de Cultură - Kaufland - Cora Brătianu - CET - Km 5 - Gară - ICIL - Casa de Cultură - Trocadero - Dacia - City Park Mall - Delfinariu - Capitol - Poarta 2 - Terasa Goose (Piaţa Ovidiu).
 
În perioada 17 - 24 august, Asociaţia „MakeArt“ organizează, la Eforie-Nord ,ArtCamp şi festivalul-concurs de interpretare vocală şi instrumentală, teatru şi dans, intitulat Provocarea Talentelor „Marea, dragostea mea“. În cadrul evenimentului, vor fi acordate trofee, medalii, diplome şi premii speciale pentru fiecare secţiune, categorie şi grupă de vârstă. Astfel, marele trofeu al festivalului (pentru concurentul care participă la trei secţiuni şi obţine punctajul cel mai mare) este un sejur la munte sau la mare pentru toată familia. Juriul, al cărui preşedinte este Dumitru Lupu, va fi format din specialişti şi oameni de cultură, printre aceştia numărându-se Marcel Iorga. Pe 17 august, a avut loc festivitatea de deschidere, pe 18 august, s-au desfăşurat cursuri artistice şi de limba engleză, iar pe 19 august, a început, oficial, concursul. În perioada 20 - 22 august, vor avea loc cursuri artistice şi de limba engleză, care vor fi susţinute de Marcel Iorga şi de alţi specialişti în domeniu. Preţul acestora este de 200 de lei. Pe 23 august, se va desfăşura cea de-a doua zi de concurs, urmând ca, pe 24 august, să aibă loc concursul pentru categoria Formaţii, precum şi festivitatea de închidere.
Jurizarea se va face cu note la vedere, punctându-se interpretarea, dicţia, atitudinea, ţinuta, respectarea liniei melodice, individualitatea şi originalitatea. Deciziile juriului sunt incontestabile.

VINERI, 22 august, Smiley, DJ Sava şi Raluca, Proconsul, Tranda, Silent Strike şi Festivalul Vama Sub Lumini de Oscar

Juratul emisiunii „Vocea României“, Smiley, va fi prezent vineri seară la Ego Club Mamaia, pentru un show de zile mari. Hitul „Dead man walking“ l-a transformat pe Smiley în cel mai difuzat cântăreţ la radio şi televiziune. Dintre alte melodii ale artistului, amintim „Preocupat cu gura ta“, „Am bani de dat“, „Acasă“.
 
Cel care deţine toate atributele pentru a crea o seară magică, DJ Cruz, va fi prezent în Fratelli Beach & Club din Constanţa vineri, începând cu ora 23.30. Minorii nu au acces la acest eveniment. La Crema Summer Club din Constanţa, începând cu ora 23.00, invitata specială a serii va fi Larisa Bercea, dansatoarea la bară care a impresionat juriul emisiunii „Românii au talent“ în urmă cu doi ani. Atmosfera va fi întreţinută de DJ Zavi şi MC M’CKOO, în timp ce în Le GaGa Mamaia va debuta petrecerea „Live What You Love“.
 
La Heaven’s Hell, de la ora 22.00, va avea loc petrecerea „Hip-Hop & R'n'B & Reggae“. Intrarea este liberă, iar distracţia va fi asigurată de DJ Kronk. De asemenea, de la aceeaşi oră, la Princess Summer Club din staţiunea Mamaia, DJ Sava şi Raluka vor fi pregătiţi pentru o seară de zile mari.
Tot vineri, de la ora 23.00, în Goblin Mamaia, pe plaja Celsius va susţine un concert Tranda. În cadrul evenimentului cu intrare liberă va fi prezent şi DJ Oldskull. Tranda sau Costin Trandafir, pe numele lui adevărat, şi-a început cariera muzicală în anul 2002, când a înfiinţat label-ul Pulse Records, împreună cu Protone, producător cu care colaborează şi în prezent. În 2005, lansează primul album solo, semnat Tranda: „Rezoluţia“. În 2010, se alătură, în mod oficial, echipei Okapi Sound şi lansează „Sari pe treabă“. La începutul anului 2012, a colaborat cu Mitză pentru piesa „Torace“.
 
Prima „plajă independentă cu înclinaţii artistice din România“, un spaţiu alternativ care promovează şi încurajează concertele, expoziţiile, spectacolele de teatru sau improvizaţiile, Oha Beach, pregăteşte şi pentru weekend-ul acesta spectacole inedite. Astfel, vineri, începând cu ora 22.00, la Oha Beach, Silent Strike va lansa un nou EP („Carousel“). De asemenea, va fi prezent Dan Băsu (visual set), în timp ce sâmbătă, 23 august, reflectoarele se îndreaptă către cei de la T-boys. Intrarea la aceste evenimente este liberă.
 
În 2014, s-au împlinit zece ani de când Papa la Şoni susţine şi promovează arta, muzica şi cultura în Vama Veche, iar în această seară, începând cu ora 23.00, localul găzduieşte concertul celor de la Jazzybirds. Dintre melodiile interpretate de membrii formaţiei, amintim „Zboară-mă până la Lună“, „Sus pluteşte pasărea-jazz“, „Cât de sus e Luna“. Preţul unui bilet este de 15 lei.
 
Şi în sezonul estival 2014, Hotelul Vega a organizat concerte live susţinute de artişti români. Dacă weekend-ul trecut, de Ziua Marinei, a fost organizată o seară românească cu dansuri populare, în acest sfârşit de săptămână, cei prezenţi la Vega se vor delecta cu melodiile celor mai îndrăgite formaţii româneşti. Astfel, vineri seară, pe terasa Restaurantului Akolade din cadrul Hotelului Vega, formaţia Proconsul va susţine un concert, în timp ce sâmbătă seară, va avea loc un recital al trupei Taxi. În deschiderea celor două concerte, de la ora 20.00, atmosfera va fi întreţinută de cei de la Vega Band. Locurile sunt limitate.
 
Distracţia continuă la Teatrul de Vară Jupiter şi vineri, 22 august, când, de la ora 21.00, actori români vor juca într-o comedie originală, actuală, despre preferinţe, iubire şi decizii, despre relaţiile şi „înţepăturile“ dintre fete şi băieţi. Din distribuţia comediei regizate de Radu Popescu fac parte actorii Alec Secăreanu, Paul Ipate, Cristina Găvruş şi Mihaela Alexandru. Textul este semnat de Mimi Brănescu. Preţul unui bilet este de 20 de lei.
 
În perioada 22 - 25 august, pasionaţii de mişcare în aer liber au ocazia să participe la JCI Summer Play, un proiect adresat tinerilor activi, antreprenorilor şi profesioniştilor. În cadrul competiţiei, activitățile se vor desfășura în Parcul Tăbăcărie şi la Coconut Beach (plaja Năvodari), iar participanţii vor concura atât la probe individuale, cât şi de echipă, precum semi-maraton, cross 10.5 km, alergare ştafetă 4 x 5 km, volei pe plajă, fotbal pe plajă, caiac şi alte concursuri surpriză.
Evenimentul va fi deschis cu un cocktail party vineri, de la ora 22.00, în cadrul căruia participanţii vor avea ocazia să interacţioneze. Intrarea este liberă. De asemenea, în fiecare seară a competiţiei, vor fi organizate petreceri, sâmbătă urmând să aibă loc un concert, în timp ce duminică, petrecerea se va încheia cu focuri de artificii. Luni, 25 august, câştigătorii se vor bucura de premii, care vor consta în activităţi de aventură, tot la mare.
Proiectul este organizat de JCI Constanţa, în colaborare cu Sana Sport, Atena Club Sport, Active Training şi ProDance, cu sprijinul DJST Constanţa. JCI Constanţa a prezentat proiectul în cadrul conferinţelor JCI cu participare internaţională şi a atras participanţi din străinătate.
 
Iubitorii artelor sunt aşteptaţi în Vama Veche, în perioada 22 - 31 august, pentru a se bucura de soare, mare şi de ediţia aniversară a Festivalului de arte vizuale Vama Sub Lumini de Oscar (VSLO). Festivalul aduce în prim-plan manifestări din sfera fotografiei, a filmului şi a picturii, oferind tuturor posibilitatea de a viziona expoziţii, vernisaje şi proiecţii de filme în premieră, dar şi de a participa la seminarii şi cursuri de specializare susţinute de artişti recunoscuţi naţional şi internaţional.
Vama Sub Lumini de Oscar este primul festival din România care oferă posibilitatea pasionaților de a participa gratuit la zece zile de cursuri de specializare în tehnicile fotografiei, filmului şi picturii, la zeci de vernisaje şi expoziții de fotografie. De asemenea, este singurul festival în care se desfăşoară, în paralel, 14 workshop-uri de fotografie, cinci de film, proiecţii foto şi de film, cursuri teoretice şi concursuri zilnice cu premii. Toţi participanţii la festival vor avea, de asemenea, posibilitatea de a concura şi pentru marele trofeu VSLO, care va fi oferit pentru cea mai reuşită lucrare.
Directorul festivalului este Cătălin Rudolf, iar printre invitaţii speciali ai secţiunii foto se numără fotograful Marek Czarnecki, câștigător a şapte premii de fotografie „British Institute of Professional Photography“, echivalentul Oscarurilor cinematografice, Ahmad Kavousian, specializat în foto-jurnalism şi unul dintre puţinii fotografi care au reușit să imortalizeze imagini în cadrul revoluţiei islamice din Iran, sau Michail Moscholios, al cărui punct forte este fotografia de stradă.

SÂMBĂTĂ, 23 august, petreceri în cluburi până la răsărit

În cadrul petrecerii „White Pearl“, DJ Zavi şi MC M’CKOO revin la Crema Summer Club pentru o altă seară incendiară, în timp ce în Le GaGa Mamaia, va debuta petrecerea „Summer Lovin’“.
 
Începând cu ora 22.00, se dezlănţuie nebunia pe cele mai tari ritmuri muzicale, precum hip hop, reggae, r’n’b, rock, în cadrul petrecerii „We love music“, desfăşurată pe parcursul verii în clubul Heaven’s Hell.
 
După ce vineri seară a concertat în Goblin din Mamaia, sâmbătă, de la ora 23.00, Tranda va urca şi pe scena Clubului Sensation din Eforie Nord, în timp ce la Goblin Constanţa, pe plaja Celsius, începând cu ora 18.00, până la răsărit, vor fi prezenţi DJ Silviu Lăcătuş, DJ Liviu Hodor şi DJ Cristi Stanciu. Intrarea este liberă.
Un alt concert care va avea loc sâmbătă este şi cel de la Broadway Cafe, care va găzdui un spectacol marca Overflow, o trupă tânără cu influenţe grunge, funk, brit pop şi alternative din Constanţa. Concertul va fi deschis de formaţia Defiance. Evenimentul se desfăşoară în sistemul „support artist“ (10 lei), începând cu ora 22.00. Broadway Café se află pe bulevardul Mamaia, lângă pasarela din Satul de Vacanţă.

Începând cu ora 23.00, în Papa la Şoni din Vama Veche, trupa Bosquito va susţine un concert. Preţul unui bilet este de 25 de lei. Toţi cei prezenţi vor asculta cele mai frumoase melodii ale formaţiei, printre acestea numărându-se „Două mâini“, „Când îngerii pleacă“, „Marcela“. Trupa Bosquito este formată din Radu Almăşan (voce, chitară acustică, chitară electrică, muzicuţă), Ciprian Pascal (voce, chitară acustică, chitară electrică, mandolină), Austin Jesse Mitchell (bass, synth, keys) şi Dorin Ţapu (tobe, chitară acustică, chitară electrică, percuţie).
 
De asemenea, tot sâmbătă, între orele 17.00 - 20.00, pe plaja Radio Vacanţa din Mamaia, AIESEC România organizează evenimentul Global Village, care are menirea de a îmbunătăţi imaginea României la nivel naţional, dar şi internaţional, prin promovarea culturii şi a patrimoniului naţional. Manifestarea îi va avea ca protagonişti pe cei 60 de studenţi veniţi din 28 de ţări pentru a cunoaşte România dincolo de mitul lui Dracula.

Începând cu ziua de 16 august, până la finalul lunii, la Complexul Muzeal de Patrimoniu Cultural Nord-Dobrogean din Tulcea, va avea loc o expoziţie în cadrul căreia vor putea fi admirate lucrări de desen şi gravură semnate de Alma Ştefănescu-Schneider şi Ion Anastase Tiţoiu.
Născută în anul 1948, la Constanţa, Alma Ştefănescu-Schneider a absolvit Universitatea de Arte din Bucureşti, iar la vârsta de 30 de ani, a plecat în Germania.
Artistul constănţean Ion Anastase Tiţoiu este absolvent al Academiei de Arte „Nicolae Grigorescu“ din Bucureşti, promoţia 1978, iar din 1980, este membru al Uniunii Artiştilor Plastici. În 2009, a primit titlul de cetăţean de onoare al Constanţei, iar în 2010, s-a retras din prim-planul mediului artistic constănţean şi s-a mutat în judeţul Tulcea, la Slava Rusă.

DUMINICĂ, 24 august, spectacolul complex „Iubitafizică“

Duminică seara, începând cu ora 23.00, la Vama Veche, în Papa la Şoni, se va desfăşura un spectacol complex, „Iubitafizică“, cu şapte păpuşi în mărime naturală, patru tipuri de mânuire, bazat pe cartea cu acelaşi nume, scrisă de Iulian Tănase. Din distribuţie fac parte Cristina Andreea Ion, Petru Stratulat, Adina Hotinceanu şi George Sfîrăială. Spectacolul, în regia Cristinei Andreea Ion, durează o oră, iar preţul unui bilet este de 10 lei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii