Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:56 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu ce avere debutează în CJ Constanţa Liberalul Remus Cristy Băisan scapă de datorii abia în 2019 (document)

ro

11 Aug, 2016 00:00 7009 Marime text
Aleşii locali, demnitarii, persoanele cu funcţii de conducere şi control, precum şi funcţionarii publici au obligaţia să îşi depună sau să îşi actualizeze declaraţiile de avere şi declaraţiile de interese. Cotidianul ZIUA de Constanţa prezintă averile şi interesele demnitarilor şi angajaţilor celor mai importante instituţii publice din judeţul Constanţa şi ai companiilor naţionale, aşa cum apar acestea fie pe site-urile instituţiilor, fie pe cel al Agenţiei Naţionale de Integritate.
 
Scrutinul din 5 iunie a adus modificări în structura Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), unii dintre aleşi fiind la prima experienţă de acest gen. A trecut ceva timp de la constituirea CJC (22 iunie anul curent), iar la această dată pe site-ul instituţiei sunt postate, în sfârşit, toate declaraţiile de avere şi declaraţiile de interese ale consilierilor judeţeni. Printre noile apariţii în CJC se numără şi consilierul judeţean PNL Remus Cristy Băisan.
 
Potrivit declaraţiei de avere, liberalul deţine trei terenuri intravilane în comuna 23 August, un apartament în Neptun şi trei spaţii comerciale/de producţie în comuna 23 August, precum şi ceasuri şi bijuterii, estimate la 30.000 de euro.

Avuţie redusă brusc  

Averea consilierului PNL Remus Cristy Băisan s-a redus considerabil în luna iulie a anului curent. În baza unui contract de partaj, acesta i-a cedat fostei soţii (Mihaela Băisan) două terenuri şi două clădiri, toate fiind estimate la 755.015 lei, precum şi un autoturism Honda Accord, în valoare de 8.000 de euro.
 
Tot pe parcursul acestui an, consilierul PNL va trebui să lichideze un credit bancar în valoare de 766.176 de lei, iar peste doi ani se va încheia şi scadenţa altui credit bancar, de 66.670 de lei. De asemenea, în document sunt menţionate alte trei datorii, pe care Remus Cristy Băisan va trebui să le achite Mihaelei Băisan, în valoare totală de 90.000 de euro, sumele urmând a fi plătite eşalonat, câte 30.000 de euro, în trei ani consecutiv - 2017, 2018 şi 2019. Totul se petrece în contextul în care, în anul fiscal precedent, veniturile familiei au fost de 905.204 lei, mare parte din sumă provenind din dividendele încasate de la SC Marinetek BSM SRL (720.000 de lei).

Consilier judeţean şi administrator a patru firme 

Conform informaţiilor din declaraţia de interese a consilierului PNL Remus Cristy Băisan, acesta este asociat la SC Marinetgek BSM SRL şi SC Finn Land Trade SRL şi asociat unic la SC Finn Land Business SRL, per total, valoarea părţilor sale sociale sau a acţiunilor fiind de 143.280 de lei. Acelaşi document confirmă faptul că liberalul este administrator a patru firme: SC Finn land Business SRL, SC Marinetek BSM SRL, SC Finn Land Trade SRL şi SC Finn Land Concept SRL. Ocupat fiind cu afacerile, se pare că Remus Cristy Băisan nu a mai fost interesat de funcţii politice, acesta preferând doar statutul de simplu membru al Partidului Naţional Liberal.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii