Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:42 16 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce averi şi interese au bobocii din Consiliul Judeţean Constanţa (documente)

ro

24 Jul, 2017 00:00 3395 Marime text
Din 30 iunie, Consiliul Judeţean Constanţa are trei consilieri judeţeni boboci. Aceştia au fost validaţi după ce colegii lor au demisionat sau şi-au pierdut mandatele.

Costel Stanca, venituri din activitatea universitară şi din afaceri

Vă reamintim că PNL Constanţa l-a exclus pe Remus Cristy Băisan din partid, după ce i-a pus în cârcă, în cadrul unei comisii interne de anchetă, prejudicierea imaginii formaţiunii politice şi, astfel, acesta şi-a pierdut şi mandatul de ales judeţean. Decanul Facultăţii de Navigaţie şi Transport Naval din cadrul Universităţii Maritime din Constanţa, Costel Stanca, a devenit astfel ales judeţean.
 
Stanca a mai candidat din partea PNL Constanţa şi pentru un mandat de senator în Parlamentul României. Potrivit celei mai recente declaraţii de avere, din martie 2017, acesta deţine trei terenuri intravilane în Constanţa, două case de locuit în municipiu, plasamente financiare în valoare de 40.000 de lei şi datorii la bănci de 123.000 de lei. 40.000 de lei îi datorează persoanei fizice Cristian Ancuţa.
 
Veniturile lui Costel Stanca se ridică la peste 111.000 de lei anual, atât de la Universitatea Maritimă, unde ocupă funcţia de decan, cât şi de la Universitatea „Ovidius“, unde activează în calitate de cercetător. Alte venituri, de peste 109.000 de lei, le-a încasat sub formă de dividende de la societatea Atlas Reseach SRL.
 
Din declaraţia de interese aflăm că alesul judeţean liberal este asociat unic la Atlas Consulting SRL, unde deţine 4.000 de acţiuni, şi este asociat cu 99 de părţi sociale la Atlas Reseach SRL.
 
Costel Stanca este preşedinte al mai multor asociaţii: Asociaţia Absolvenţilor Universităţii Maritime din Constanţa, Asociaţia „Centrul Naţional de Promovare a Transportului Inntermodal“ şi Asociaţia „Cavalerii de Mangalia“. Totodată, acesta este membru al Ligii Navale Române şi al American Society for Quality.

Steluţa Lebidov, angajată la firmele lui Tucan şi cu venituri din chirii

Şi Emil Banias, fost membru ALDE, şi-a luat la revedere de la statutul de consilier judeţean, tot ca urmare a ridicării sprijinului politic, urmată de excluderea din partid. Steluţa Lebidov i-a preluat mandatul de consilier judeţean din partea ALDE.
 
Consilierul judeţean deţine, potrivit declaraţiei de avere de pe portalul Agenţiei Naţionale de Integritate, un apartament în Constanţa şi un altul în Mamaia, un autoturism achiziţionat în 2012, conturi de 11.724 de lei şi depozite în valoare de 14.000 de lei, dar şi un credit scadent în 2045 în valoare de 164.068 de lei.
 
Veniturile familiei Lebidov sunt compuse din salariul consilierei, care a încasat de la firmele lui Jean Paul Tucan 42.758 de lei pe an, salariul soţului - 37.197 de lei şi alocaţie copil - 1.009 lei. Suma de 10.000 de lei, reprezentând chirii, a întregit veniturile familiei Lebidov.
 
Potrivit declaraţiei de interese, Steluţa Lebidov nu deţine acţiuni la nicio societate socială, ci are doar funcţia de director economic la JT Grup Oil, JT Trans Group şi JT Apetit Market SRL.
 
Şi PSD Constanţa a făcut o schimbare în garnitura de consilieri judeţeni, în urma demisiei lui Cristinel DragomirLuminiţa Niţă, membru în organizaţia PSD Agigea, este proaspăt ales judeţ. Din păcate, pe site-ul Agenţiei Naţionale de Integritate nu figurează declaraţia sa de avere.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii