Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:37 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce avere deţine consilierul PSD Zoe Mihaela Dardac, de la Medgidia (documente)

ro

10 Mar, 2016 00:00 3867 Marime text


 
Aleşii locali, demnitarii, persoanele cu funcţii de conducere şi control, precum şi funcţionarii publici au obligaţia ca, până la data de 15 iunie, să îşi depună sau să îşi actualizeze declaraţiile de avere aferente anului trecut. Cotidianul ZIUA de Constanţa prezintă averile şi interesele demnitarilor şi angajaţilor celor mai importante instituţii publice din judeţul Constanţa şi ai companiilor naţionale, aşa cum apar acestea fie pe site-urile instituţiilor, fie pe cel al Agenţiei Naţionale de Integritate.

Începând cu data de 27 februarie, ZIUA de Constanţa vă prezintă averile şi interesele aleşilor locali de la Medgidia. După ce aţi putut afla informaţii privind averea şi interesele primarului, respectiv ale viceprimarului municipiului, continuăm seria de materiale cu prezentarea declaraţiilor de avere şi de interese ale consilierilor locali, în ordine alfabetică.

Consilierul local social-democrat  Zoe Mihaela Dardac este de profesie economist. În prezent, lucrează pentru compania SC Oil Terminal SA. În trecut, a fost directoarea sucursalei bancare Volksbank în Cernavodă, potrivit site-ului autorităţii publice locale din Medgidia. Între anii 2004 şi 2008, Zoe Mihaela Dardac a lucrat pe poziţia de consilier clienţi retail pentru sucursala din Medgidia a Băncii Comerciale Române (BCR). De altfel, ea a urmat mai multe cursuri privind „Comunicarea persuasivă“ sau „Tehnicile de vânzare“.
 
Deşi şi-a început studiile la Medgidia, când a făcut pasul spre studiile superioare, nu a ales Constanţa, ci Bucureşti. Astfel, Zoe Mihaela Dardac a absolvit Academia Universitară „Athenaeum“ din Bucureşti, Facultatea de Finanţe, Contabilitate şi Informatică.

În declaraţia de avere depusă la început de mandat, în iunie 2012, Zoe Mihaela Dardac menţionează că deţine un apartament în Medgidia, zona Podgoriilor, cu o suprafaţă de 80 de metri pătraţi, dobândit în anul 1998, prin cumpărare. Zoe Mihaela Dardac deţine jumătate din acest imobil, titularul său fiind Cristian Gabriel Mocanu.
 
Aceasta menţionează, de asemenea, în acelaşi document, o clădire situată în Medgidia, pe strada Tineretului numărul 18. Casa a fost cumpărată în anul 2007 şi are o suprafaţă de 250 de metri pătraţi. Consiliera de la Medgidia mai deţine şi un autoturism Opel Astra Caravan, fabricat în anul 2001, dobândit prin vânzare-cumpărare.
 
Zoe Mihaela Dardac are şi o serie de datorii către bănci. Astfel, aceasta a contractat de la BCR, în 2011, un credit în valoare de 81.500 de lei, scadent în anul 2021. Potrivit aceleiaşi declaraţii de avere, Zoe Mihaela Dardac a avut, în urmă cu doi ani, scadenţa unui credit în valoare de 8.400 de lei, contractat în anul 2009, tot de la BCR.
 
În ceea ce priveşte veniturile, Zoe Mihaela Dardac menţiona, în declaraţia depusă în anul 2012, încasări de 45.600 de lei, de la Volksbank Romania SA, banii reprezentând salariul de director al sucursalei Volksbank din oraşul Cernavodă .
 
Zoe Mihaela Dardac nu declară bunuri sub formă de metale preţioase, bijuterii, obiecte de artă sau de cult, colecţii de artă, numismatică, obiecte de patrimoniu sau altele asemenea a căror valoare însumată să depăşească 5.000 de euro. Şi rubricile „Active financiare“ şi „Terenuri“ erau goale în 2012.
 
În declaraţia de interese din 2012, Zoe Mihaela Dardac menţiona că este membru în Consiliul de Administraţie al Liceului Teoretic „Nicolae Bălcescu“ şi vicepreşedinte al organizaţiei locale PSD Medgidia.  

Din cea mai recentă declaraţie de avere, depusă în aprilie 2015, reiese că avuţia consilierei de profesie economist nu a crescut foarte mult, ba chiar aceasta a contractat noi credite.
 
La capitolul „Clădiri“, este menţionat acelaşi imobil, dobândit în 1998, prin cumpărare, cu o suprafaţă de 80 de metri pătraţi, din care Zoe Mihaela Dardac deţine doar jumătate, titularul imobilului fiind Gabriel Cristian Mocanu. Tot aici, consiliera social-democrată a menţionat un alt imobil, cu o suprafaţă de 250 de metri pătraţi, dobândit în anul 2007, prin cumpărare.
 
Conform celei mai recente declaraţii de avere, consiliera PSD Medgidia conduce în continuare acelaşi autoturism Opel Astra, cumpărat în anul 2001.
 
La capitolul „Datorii“, Zoe Mihaela Dardac declară că deţine un credit de consum, contractat de la BCR în anul 2011, în valoare de 81.500 de lei, scadent în anul 2026. Potrivit aceleiaşi declaraţii, consiliera a mai contractat în anul 2009 un credit, tot de la BCR, în valoare de 8.400 de lei, care a avut scadenţa anul trecut.
 
La capitolul „Venituri realizate în anul fiscal anterior“, consiliera a precizat că a obţinut un salariu anual de 30.356 de lei de la SC Oil Terminal SA. La acelaşi capitol, Zoe Mihaela Dardac a declarat şi indemnizaţia de consilier local, în valoare de 7.416 lei.
 
Conform celei mai recente declaraţii de interese, din luna aprilie 2015, Zoe Mihaela Dardac este membru în consiliile de administraţie ale mai multor instituţii din oraşul Medgidia: Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu“, Spitalul Municipal şi Şcoala „Lucian Grigorescu“. Pe plan politic, în plus faţă de documentul din 2012, Dardac menţionează calitatea de prim-vicepreşedinte al filialei locale a PSD Medgidia.
 
În secţiunea „Documente“, puteţi vizualiza declaraţiile de avere şi de interese ale consilierului local.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii