Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:15 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce avere are consilierul Nicolae Dicianu de la Medgidia (documente)

ro

11 Mar, 2016 00:00 3560 Marime text
Aleşii locali, demnitarii, persoanele cu funcţii de conducere şi control, precum şi funcţionarii publici au obligaţia ca, până la data de 15 iunie, să îşi depună sau să îşi actualizeze declaraţiile de avere aferente anului trecut. Cotidianul ZIUA de Constanţa prezintă averile şi interesele demnitarilor şi angajaţilor celor mai importante instituţii publice din judeţul Constanţa şi ai companiilor naţionale, aşa cum apar acestea fie pe site-urile instituţiilor, fie pe cel al Agenţiei Naţionale de Integritate.

Începând cu data de 27 februarie, ZIUA de Constanţa vă prezintă averile şi interesele aleşilor locali de la Medgidia. După ce aţi putut afla informaţii privind averea şi interesele primarului, respectiv ale viceprimarului municipiului, continuăm seria de materiale cu prezentarea declaraţiilor de avere şi de interese ale consilierilor locali, în ordine alfabetică.

Consilierul local Nicolae Dicianu este de profesie ofiţer de artilerie terestră şi a lucrat o bună perioadă pentru Armata Română. S-a născut în luna februarie a anului 1960, are un copil şi este căsătorit. Între anii 1982 şi 2003, a lucrat ca ofiţer de artilerie terestră în cadrul Brigăzii 13 Artilerie „Tomis“ Medgidia. La capitolul educaţie şi formare, consilierul local Nicolae Dicianu a absolvit, în 1979, Liceul Teoretic „Carol I“ Feteşti. Trei ani mai târziu, Nicolae Dicianu devenea ofiţer „cu diplomă“, după ce a absolvit Şcoala Militară de Ofiţeri de Artilerie „Ioan Vodă“ din Sibiu. În 1987, Dicianu devenea specializat în Managementul conducerii Forţelor Artileriei Terestre din Ploieşti. Zece ani mai târziu, în 1997, se perfecţiona pentru postul de comandant de divizioane artilerie la aceeaşi şcoală din Sibiu. În 2001, Dicianu se pregătea să schimbe specializarea pentru care se pregătise, astfel că absolvea un curs de calificare ca operator tehnici de calcul. 
 
În declaraţia de avere depusă în noiembrie 2013, Nicolae Dicianu menţiona că deţine un teren agricol, situat în localitatea Făcăieni, din judeţul Ialomiţa, cu o suprafaţă de şase hectare, dobândit în anul 2010, prin moştenire.
 
Aceasta menţionează, de asemenea, în acelaşi document, un apartament situat în oraşul Medgidia, pe strada Poporului numărul 14. Dicianu a dobândit apartamentul în anul 1992, prin cumpărare. Apartamentul are o suprafaţă de 58 de metri pătraţi, iar Dicianu deţine jumătate din acest imobil, conform documentelor. Consilierul conduce un autoturism Dacia Logan, fabricat în anul 2009, dobândit prin cumpărare.
 
La capitolul „Venituri“, Nicolae Dicianu a declarat că primeşte anual 15.000 de lei din serviciile prestate pentru Trans Expedition Feroviar. De asemenea, soţia sa, Veronica Dicianu, are o contribuţie substanţială la venitul anual al familiei, în valoare de 7.988 de lei. Consilierul mai beneficiază şi de o pensie militară anuală, în valoare de 22.200 de lei, de la Casa de Pensii a Ministerului Apărării Naţionale (     MApN). Familia lui Dicianu mai primeşte o contribuţie anuală, din activităţile agricole cu care se ocupă, în valoare de 2.552 de lei, de la Intercereal Monica.
Dicianu nu declară bunuri sub formă de metale preţioase, bijuterii, obiecte de artă sau de cult, colecţii de artă, numismatică, obiecte de patrimoniu sau altele asemenea a căror valoare însumată să depăşească 5.000 de euro. Şi rubricile „Active financiare“ şi „Datorii“ erau goale în 2013.

În declaraţia de interese din 2013, Nicolae Dicianu menţiona că este vicepreşedintele fostului Partid Democrat Liberal (PDL), filiala Medgidia.

Din cea mai recentă declaraţie de avere, depusă pe 22 aprilie 2015, reiese că avuţia consilierului de dreapta a crescut considerabil.
 
La capitolul „Terenuri“, este menţionat acelaşi teren destinat activităţilor agricole, dobândit în 2010, prin moştenire, cu o suprafaţă de şase hectare.
 
Când vine vorba despre imobile, Dicianu menţiona, în anul 2015, că deţine două apartamente. Astfel, primul apartament deţinut de către Nicolae Dicianu şi Veronica Dicianu, în proporţii egale, are o suprafaţă de 58 de metri pătraţi, fiind cumpărat de cei doi în anul 1992. Faţă de anul 2013, Dicianu a mai dobândit un apartament, în anul 2014, prin moştenire, cu o suprafaţă de 42 de metri pătraţi.
 
În aceeaşi declaraţie, Dicianu menţionează, la fel ca în anul 2013, că deţine un autoturism Dacia Logan, fabricat în 2009, dobândit prin cumpărare.
 
La capitolul „Venituri realizate în anul fiscal anterior“, consilierul a precizat că a obţinut un salariu anual de 31.900 de lei de laTrans Expediition Feroviar. La acelaşi capitol, consilierul a declarat şi salariul soţiei, care este secretară la compania Dirdates Product SRL, în valoare de 5.826 de lei. De asemenea, Nicolae Dicianu a precizat că primeşte o pensie militară anuală, în valoare de 25.340 de lei, de la Casa de Pensii MApN. De asemenea, la fel ca şi în 2013, familia Dicianu mai obţine un venit, din activităţi agricole, de la Intercereal Monica, pentru că Dicianu şi-a dat terenul agricol în arendă. Faţă de 2013, a mai menţionat şi indemnizaţia anuală de consilier local, în valoare de 7.416 lei.
 
Conform celei mai recente declaraţii de interese, din luna aprilie 2015, fostul democrat-liberal menţiona funcţia de vicepreşedinte al Organizaţiei Locale PDL Medgidia.
 
 În secţiunea „Documente“, puteţi vizualiza declaraţiile de avere şi de interese ale consilierului local.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii