Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:11 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spitiko, o tavernă grecească cu preţuri acceptabile (galerie foto)

ro

12 Dec, 2015 00:00 5089 Marime text


Pentru că am vrut să mâncăm preparate autentice greceşti, am fost la Spitiko, local situat pe bulevardul Tomis numărul 58, vizavi de Prefectură, lângă statuia Lupoaicei, o copie a vestitei statui din Roma - Lupa Capitolina.

Localul este destul de mic, are câteva mese cam înghesuite. Amenajarea şi decorurile sunt greceşti, evident, în alb şi albastru, însă nu mi s-au părut prea inspirate, sunt cam reci şi impersonale. În plus, vei mirosi a mâncare după ce ieşi de acolo, pentru că aceasta se prepară în aceeaşi încăpere.
 
Spitiko (în greacă înseamnă "ca acasă") nu se rezumă la souvlaki şi gyros, ci clienţii sunt ispitiţi cu reţete tradiţionale preparate din produse proaspete aduse chiar din Grecia. Meniul cuprinde supe (10 - 11 lei), antreuri (7 - 41 de lei), preparate din carne (22 - 59 de lei), mâncare gătită (18 - 24 de lei), peşte şi fructe de mare (17 - 69 de lei), salate (9 - 19 lei). Un desert costă între 10 şi 14 lei, o cafea, 5 lei, iar un suc, tot 5 lei. Mi-am comandat gyros hoirino, adică gyros de porc (22 de lei), şi o cafea grecească (6 lei). Am fost mulţumită de acestea, în schimb, servirea, deşi rapidă, a fost ceremonioasă şi impersonală, în contrast cu atmosfera, cu ideea de tavernă şi cu tot ce înseamnă spiritul grecesc.


 
În ceea ce priveşte siguranţa, nu am văzut ca localul să aibă plan de evacuare în caz de incendiu, şi nici autorizaţia ISU afişată. Iar nota a venit cu bon fiscal. Nu se poate achita cu cardul.

Ce spune Registrul Comerţului

Spitiko funcţionează pe societatea Dilofos Thessalias SRL, înfiinţată în anul 2014, cu sediul social în municipiul Constanţa, ce are ca activitate principală "restaurante". Potrivit datelor furnizate de Registrul Comerţului pe 11 decembrie 2015, asociaţi şi administratori în firmă sunt Mihaela Maitianos şi Liliana Elenkos. Mihaela Maitianos mai figurează în Ital Paninni SRL.
 
Conform vrajitorul.eu, la sfârşitul anului 2014, Dilofos Thessalias SRL a înregistrat o cifră de afaceri 0, o pierdere netă de 57.747 de lei şi 0 salariaţi.
 
Informaţii utile
Facebook: www.facebook.com/Spitikogreektaverna/
Telefon: 0241.582.380
Wi-Fi: Da
Locuri de parcare: Da.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii