Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:34 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Se împlinesc 29 de ani de la ultimul spectacol al Cenaclului Flacăra, cel mai important fenomen cultural din România

ro

15 Jun, 2014 09:43 4763 Marime text
Astăzi se împlinesc 29 de ani de când a avut loc ultimul spectacol al Cenaclului Flacăra, cel mai important fenomen cultural de masă din România.
Cenaclul  Flacăra, înfiinţat pe 17 septembrie 1973, de poetul Adrian Păunescu, a fost rampa de lansare şi scena care a consolidat carierele mai multor artişti, precum Mircea Vintilă, Ştefan Hruşcă, Florian Pittiş, Vasile Şeicaru, Alexandru Andrieş, Doru Stănculescu, Anda Călugăreanu.
Cenaclul Flacăra a delectat publicul cu muzică, de la cea populară şi până la muzica folk, clasică şi chiar rock. Datorită grandorii pe care o luase acest fenomen, au fost organizate turnee în toată ţara, iar spectacolele se desfăşurau pe stadioane, sălile de spectacol devenind neîncăpătoare pentru mulţimea de spectatori.
Pe parcursul celor 12 ani de existenţă ai Cenaclului Flacăra, au avut loc 1615 spectacole, şirul acestora fiind întrerupt pe 15 iunie 1985, din cauza unui incident, care a avut loc pe stadionul din Ploieşti, în timpul unui spectacol, care s-a soldat cu cinci morţi şi mai mulţi răniţi.
 
Sursa foto: jurnalul.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii