Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:52 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? "Principele ingeniozităţii" s-a născut pe 29 septembrie

ro

29 Sep, 2015 00:00 2138 Marime text
Poetul şi dramaturgul spaniol Miguel de Cervantes s-a născut la data de 29 septembrie, în apropiere de Madrid, într-o familie din rândul micii nobilimi.
 
Una dintre cele mai valoroase opere ale literaturii universale este "El ingenioso hidalgo don Quijote de la Mancha", o capodoperă a lui Cervantes. A doua parte a apărut sub numele de "El ingenioso caballero don Quijote de La Mancha". În prezent, se numără printre cele mai traduse opere din lume. Ideea scriitorului a fost să creeze imaginea vieţii reale şi să se exprime în limbaj clar. Concepută ca o satiră, creaţia reprezintă o reflecţie asupra comportamentului uman.
 
Deşi reputaţia lui Cervantes, supranumit "Principele ingeniozităţii", se bazează pe celebrul personaj Don Quijote, scriitorul a realizat un număr considerabil de opere. Prima lui lucrare a fost "La Galatea" (1588), o poveste de dragoste pastorală, care nu a avut succes. Pe lângă piese, printre acestea numărându-se "El Trato De Argel" (1784), a scris romane scurte şi lucrarea ambiţioasă în versuri "Viaje Del Parnaso" (1614).
 
Cervantes a murit pe 23 aprilie 1616. Postum, i-a fost publicat romanul "Muncile lui Persiles şi ale Sigismundei", care s-a bucurat de un succes enorm.
 
Sursa foto: aphorism4all.com
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii