Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:40 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Se împlinesc 38 de ani de la moartea „Regelui rock 'n' roll-ului” (audio)

ro

16 Aug, 2015 00:00 3389 Marime text
 

Astăzi, se împlinesc 38 de ani de la moartea „Regelui rock 'n' roll-ului”, Elvis Presley. La data de 16 august 1977, cu o zi înainte de începerea unui nou turneu, în urma unui infarct miocardic, Elvis s-a stins din viaţă. Artistul a fost găsit în baie de către logodnica sa, Ginger Alden.
 
În ultimii ani din viaţă, stresul turneelor şi lipsa odihnei şi-au spus cuvântul, Elvis fiind spitalizat de mai multe ori. Vestea morţii cântăreţului s-a răspândit cu rapiditate.

 Elvis a avut un frate geamăn

În ianuarie 1935, într-o casă modestă din Mississippi, venea pe lume Elvis Aaron Presley, cel care avea să devină părintele unui stil muzical greu de copiat. Mama artistului a născut gemeni: primul, Jesse Garon, s-a născut mort, dar cel de-al doilea, Elvis, s-a născut fără probleme şi a devenit singurul copil al familiei.

 O carieră remarcabilă

La vârsta de zece ani, Elvis Presley a apărut pentru prima oară în public, în cadrul unui concurs de talente din Mississippi. Anul 1956 a fost unul definitor pentru cariera sa, deoarece a apărut primul lui album, care a ajuns repede pe prima poziţie în Billboard 200, unde a rămas timp de zece săptămâni. În acelaşi, a semnat un contract cu Paramount Pictures.
Discurile sale s-au situat, unele după altele, pe primul loc în topuri. Dintre melodiile artistului amintim: „Always on My Mind”, „My Way”, „Suspicious Minds”, „Love Me Tender”, „Viva Las Vegas”.
 
Timp de 22 de ani, Elvis Presley a avut o carieră impresionantă, printre realizările lui numărându-se 14 nominalizări la premiile Grammy, 64 de albume, 149 de single-uri, 31 de filme, două documentare şi mii de concerte. Ultimul concert din carieră l-a susţinut în Indianapolis, la Market Square Arena, acesta numărându-se printre cele mai bune spectacole ale sale.
 
Sursa foto: www.telegraph.co.uk

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii