Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:54 26 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elvis Presley ar fi împlinit astăzi 82 de ani! (video)

ro

08 Jan, 2017 09:24 2012 Marime text
Fanii lui Elvis Presley şi iubitorii de muzică se gândesc astăzi la Elvis Presley care ar fi împlinit 82 de ani.
 
Pe 8 ianuarie 1935, în Tupelo, un mic orășel din statul american Mississippi, Gladys Presley aducea pe lume doi gemeni. Primul, Jesse Garon s-a născut mort, dar cel de-al doilea, Elvis Aaron Presley s-a născut fără probleme și cu un destin măreț.
 
Cel care avea să fie numit Regele Rock ‘n’ Roll-ului sau simplu, The King, a urcat prima dată pe scenă la vârsta de 10 ani, în cadrul unui concurs de talente organizat în orașul natal. La această vârstă primește în dar și prima chitară.
 
Nu după mult timp se mută în Memphis, iar după terminarea liceului muncește în diferite fabrici din oraș.
 
În 1953 înregistrează primul demo cu  piesele My Happiness (Bucuria mea) și That’s When Your Heartaches Begin (Atunci încep durerile tale de inimă). La începutul anului 1954 înregistrează un al doilea demo iar în vară înregistrează o serie de cinci single-uri printre care și celebrul That’s All Right.
 
În 1956 apare pentru prima dată la televizor și îi apare și primul album intitulat Elvis Presley. Tot atunci semnează un contract pe șapte ani cu Paramount Pictures, continuă să concerteze în toată America și lansează single după single. Pe 26 septembrie este proclamată Ziua Elvis Presley în orașul natal Tupelo, iar la mijlocul lui noiembrie are loc premiera primului său film – Love Me Tender.
 
În martie 1957 cumpără domeniul Graceland iar un an mai târziu este recrutat în armata Statelor Unite pentru satisfacerea stagiului militar. Doi ani mai târziu o cunoaște pe Priscilla Ann Beaulieu, cea care avea să îi devină soție pe 1 mai 1967. Un an mai târziu, cei doi devin părinții unei fetițe,  Lisa Marie Presley.
 
În 1969 Elvis susține în Las Vegas o serie de spectacole ce vor stabili un nou record în ceea ce privește audiența. De atunci și până în august 1977, viața lui Elvis este un șir nesfârșit de concerte și turnee, apariții la emisiuni de televiziune, înregistrări de albume, atât de studio cât și live, și de single-uri.
 
Singurul lucru notabil este divorțul de Priscilla în octombrie 1973. Stresul turneelor și lipsa de odihnă încep să-și spună cuvântul, Elvis având nevoie de mai multe spitalizări. Tot în această perioadă începe să ia diverse pastile energizante și droguri.

 
Pe 16 august 1977, Elvis pregătește ultimele detalii în legătură cu spectacolul ce avea să-l susțină în Portland a doua zi și apoi se retrage pentru a se odihni. Este găsit mort a doua zi dimineața în urma unui infarct miocardic.

Ti-a placut articolul?

Comentarii