Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:00 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Herbert Hoover, cel de-al 31-lea președinte al Statelor Unite ale Americii...

ro

10 Aug, 2015 12:47 3022 Marime text
Herbert Hoover, inginer minier, umanitarist şi cel de-al 31-lea președinte al Statelor Unite ale Americii, s-a născut pe 10 august 1874.
 
Rămas orfan de la vârsta de zece ani, a fost crescut de un unchi în Iowa şi în Oregon. Hoover a urmat studii de inginerie minieră la Universitatea Stanford Palo Alto California.
 
Intră în politică şi, odată ajuns în fruntea statului american, Herbert Clark Hoover, pe numele său complet, a luat măsuri fără precedent atunci când piaţa de capital s-a prăbuşit în 1929. În 1930, a semnat Tariful Smoot-Hawley pentru a remonta situaţia şomajului, interzicând imigrarea şi mărind ritmul deportărilor. Documentul a fost adoptat în 17 iunie 1930. Senatorul Reed Smoot şi Willis Hawley, membru al Camerei Reprezentanţilor, au impus adoptarea acestui act care, la peste 20.000 de produse de import, ridica tarifele vamale la recorduri inimaginabile.
 
Pe fondul crizei, Hoover pierde următoarele alegeri în favoarea unui rival democrat, cunoscutul Franklin Roosevelt. Revine în politică când este numit de președintele Truman în fruntea  „Comisiei de reformă a ministerelor”.
 
Sursa foto: www.history.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii