Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:25 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Astăzi, unul dintre dintre cei mai importanţi şi controversaţi regizori ai momentului...

ro

30 Apr, 2015 11:14 1735 Marime text
Regizorul Lars von Trier îşi sărbătoreşte ziua de naştere pe 30 aprilie. Astăzi, împlineşte vârsta de 59 de ani.
 
Potrivit Wikipedia, a absolvit școala de cinema din Stockholm. Primul său film de lung metraj, „Elementul crimei”, a fost distins cu Marele Premiu pentru Tehnică la Cannes. Pentru televiziune, Lars von Trier a regizat „Medea”, producţie care a obținut premiul Jean d'Arcy, în Franța.
 
În 2007, a anunţat că nu va mai face filme, deoarece este deprimat. Însă, nu a renunţat la regie, dar a reuşit să-şi încorporeze sentimentele depresive în procesul creativ. Rezultatul a fost filmul multi-premiat „Melancholia”, în care personajul principal este interpretat de Kirsten Dunst, care îşi sărbătoreşte tot astăzi ziua de naştere.
 
Lars von Trier a ajuns persona non-grata la Cannes, după o declaraţie la conferinţa de presă pentru „Melancholia”: „Îl înţeleg pe Hitler. Fără îndoială a făcut lucruri greşite, dar mi-l pot imagina în buncărul său, la final… Empatizez cu el, da, puţin”, a spus von Trier. De fapt, declaraţia aceasta nu avea legătură cu nazismul, ci cu descoperirea că tatăl său biologic era german.
 
Sursa foto: blog.cinemaautopsy.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii