Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:19 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A mai trecut un an de la moartea lui Adrian Păunescu

ro

05 Nov, 2016 00:00 3295 Marime text
Scriitorul, jurnalistul și omul politic Adrian Păunescu a murit la data de 5 noiembrie 2010, la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, unde era internat cu probleme cardiace, renale şi hepatice. A fost înmormântat la Cimitirul Bellu, alături de Mihai Eminescu şi Nichita Stănescu.
 
Adrian Păunescu a fost autor, critic literar, director de reviste, scriitor, traducător şi om politic. Cea mai mare parte a copilăriei a petrecut-o la Bârca, judeţul Dolj. A absolvit Colegiul Naţional „Carol I” din Craiova şi, ulterior, a studiat filologia la Universitatea din Bucureşti.
 
Talentul său a fost remarcat şi apreciat de critici literari importanţi. Păunescu a scris peste 50 de cărţi, creaţiile sale fiind editate într-un tiraj record. A încurajat şi promovat cultura de masă şi a inventat „generaţia în blugi” şi „muzica tânără”.
 
Primul bust de bronz dedicat poetului Adrian Păunescu a fost dezvelit la data de 30 noiembrie 2010, pe Aleea Scriitorilor din Alba Iulia. La 10 ianuarie 2011, a fost vernisată expoziția „Linii”, care cuprinde 74 de portrete, purtând semnătura sa.
 
Foto: cotidianul.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii