Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:49 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Tătăneasa ajută la regenerarea pielii

ro

03 May, 2015 14:17 1792 Marime text
Tătăneasa numită şi tăciune este o plantă importantă pentru sănătate, folosită pentru tratamentul multor afecţiuni şi boli de piele. Principala substanţă conţinută de tătăneasă este alantoina, o biocomponentă vegetală care se găseşte în special în rădăcina plantei. Aceasta se recoltează în lunile de primăvară sau de toamnă. Alantoina are proprietăţi calmante, cicatrizante, exfoliante şi de protejare a pielii împotriva agenţilor externi iritanţi.
 
Rădăcina de tătăneasă este întrebuinţată sub formă de unguent în tratarea afecţiunilor pielii. Pe de altă parte, tinctura din rădăcină are efecte astringente, cicatrizante, hemostatice şi se foloseşte prin aplicarea de cataplasme, pentru reducerea inflamaţiilor şi vindecarea rapidă a rănilor.
 
Ceaiul de tătăneasă este util în tratamentul bolilor gastro-intestinale, în gastrite hiperacide, ulcer gastric şi duodenal, în combaterea dizenteriei, afecţiunilor respiratorii, dar şi la normalizarea tranzitului intestinal, deoarece are acţiune astringentă. Pentru uz extern, poate fi un bun remediu în caz de ulcer varicos.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii