Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:05 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sucul de roşii previne anemia şi afecţiunile cardiovasculare

ro

16 Jul, 2014 16:55 2349 Marime text
Sucul de roşii este un cocktail de vitamine şi minerale, care poate ţine departe unele afecţiuni. Un pahar de suc de roşii are 74% din doza zilnică de vitamina C, totodată, conţine şi vitaminele A, B1, B2, B3, B5 şi B6, dar şi fier, potasiu, magneziu şi fosfor. De asemenea, acest suc conţine licopen, un antioxidant ce luptă împotriva formării celulelor canceroase.
 
Sucul de roşii ar trebui să fie, în meniul zilnic, pe post de băutură energizantă şi previne afecţiunile cardiovasculare, deoarece vitamina B6, conţinută de roşii, contribuie la menţinerea unui nivel normal al hemocisteinei în sânge. Totodată, sucul de roşii scade colesterolul, previne formarea cheagurilor de sânge şi apariţia emfizemului pulmonar, cauzat de expunerea la fumul de ţigară şi întăreşte sistemul imunitar.
 
Sucul de roşii fluidizează sângele, reducând riscul afecţiunilor vasculare, cum ar fi insuficienţa cardiacă sau cardiopatia ischemică. În acest caz, se ţine o cură în care se consumă 200 ml de suc de roşii, de trei ori pe zi, timp de o lună. Sucul de roşii are efecte benefice în anemie, intoxicaţii cronice, litiaze biliare, obezitate, diabet zaharat, constipaţie şi ateroscleroză.    

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii