De-ale iernii
Evenimentele iernii in Constanta
06:59 17 01 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Sănătate Ţelina, bogată în vitamine şi minerale, contribuie la o mai bună funcţionare a organismului

ro

22 Dec, 2015 00:00 598 Marime text


Originară din Orientul Mijlociu, ţelina este considerată o legumă specială, deoarece, după ce este consumată, organismul arde mai multe calorii decât cele pe care le conţine. Ţelina reprezintă o sursă de vitamine (A, C şi E) şi minerale esenţiale (potasiu, magneziu, sodiu). De asemenea, este bogată în acid folic şi potasiu, elemente necesare pentru o mai bună funcţionare a organismului. Cea mai importantă caracteristică a sa se referă la cantitatea mare de vitamina C, care poate ajuta organismul să reziste în faţa bolilor.
 
Această legumă are proprietăţi antioxidante, diuretice şi antiinflamatorii. Ţelina ajută la eliminarea pietrelor şi la tratarea infecţiilor urinare, tratează afecţiunile inflamatorii, precum guta, artrita şi reumatismul, reduce inflamaţiile din hipocamp, zona creierului asociată memoriei. Totodată, consumul de ţelină reduce colesterolul din sânge, ajută la dilatarea vaselor sanguine şi la scăderea presiunii sanguine. Datorită conţinutului ridicat de potasiu şi sodiu, ţelina ajută la eliminarea toxinelor din organism. Mai mult decât atât, ţelina ajută şi la calmarea sistemului nervos şi la tratarea simptomelor menstruale, printre acestea numărându-se balonarea, durerile de cap şi ovariene. Această legumă menţine sănătatea oculară, îmbunătăţeşte digestia, îndepărtează respiraţia urât mirositoare şi protejează pielea de îmbătrânirea prematură.
 
Sursa foto: obiectiv.info
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii