Pentru perioada Paştelui
informaţii utile, tradiţii, program magazine
07:00 30 05 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Sănătate Preparatele din anghinare, recomandate în insuficienţe hepatice şi renale

ro

16 Nov, 2015 00:00 727 Marime text
Anghinarea este o legumă de origine mediteraneană, bogată în vitaminele C, E, B1, B3, B9, K, provitamina A, în minerale, calciu, fier, potasiu, fosfor şi iod, cinarină, acid dicafeilchinic şi fibre. Datorită conţinutului bogat în fibre alimentare, anghinarea diminuează riscul apariţiei cancerului de colon şi permite atingerea mai rapidă a senzaţiei de saţietate.
 
De asemenea, anghinarea are un bogat conţinut de inulină, substanţă care îmbunătăţeşte tranzitul intestinal, ajută la stimularea sistemului imunitar şi creşte asimilarea calciului în organism. Anghinarea stimulează şi secreţia biliară şi ficatul, ajută la tratarea cancerului de ficat, provocând apoptoza celulelor canceroase ale ficatului. Această plantă facilitează eliminarea urinei, favorizează tranzitul intestinal, stimulează dezvoltarea bifidobacteriilor şi permite combaterea bacteriilor patogene.
 
Preparatele din anghinare au acţiune coleretică, colagogă, antitoxică hepatică, hipolipemiantă, diuretică, scad nivelul de colesterol din sânge şi stimulează pofta de mâncare. Consumul de anghinare este recomandat în insuficienţe hepatice şi renale, hepatită cronică şi ciroză hepatică, calculoză biliară, ateroscleroză, hipercolesterolemii, anorexie, balonare, adjuvant în tratamentul hipertensiunii arteriale, intoxicaţii, balonare, inapetenţă, greaţă şi dureri abdominale.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii