Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:39 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Ce dureri poţi trata cu planta buberic

ro

29 Sep, 2015 12:01 2990 Marime text
Bubericul este o plantă care creşte prin pădurile de foioase, pe pajişti, tufişuri umede, marginea bălţilor şi păraielor, la câmpie şi la munte. În scop terapeutic, se utilizează părţile aeriene, recoltate în perioada înfloririi, dar şi rizomii, care conţin substanţe amare, saponine, flavonoizi, alcaloizi, acid cafeic, zaharoză, manitol, săruri minerale, acid cafeic, cumaric şi hidroxibenzen.
 
Bubericul are proprietăţi astringente, hemolizante, antihelmintice, antifebrile, cicatrizante şi vermifuge. Această plantă este utilizată în tratarea unor afecţiuni precum angină difterică, urticarie, amigdalită, piodermită, plăgi deschise, adenite, inflamaţii hemoroidale. Pentru tratarea amigdalitelor se face gargară cu ceai de buberic de mai multe ori pe zi. Preparatele din buberic sunt indicate în combaterea viermilor intestinali, în tratarea hemoroizilor, rănilor, nodulilor scrofuloşi, afecţiunilor cutanate. Pentru tratarea reumatismului se adaugă în apă de baie 500 de ml de decoct de buberic.
 
Cataplasmele cu buberic sunt folosite în abcese, furuncule, arsuri, eczeme, psoriazis, precum şi în calmarea durerii reumatismale sau de altă natură. Gargara frecventă cu infuzie de frunze de buberic face să dispară guşa, crescută fie în interior, fie în exterior.

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii