Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:56 16 12 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Sănătate Anghinarea stimulează ficatul

ro

02 Oct, 2015 16:28 578 Marime text
Originară din zona mediteraneană, anghinarea, o legumă cu numeroase calităţi nutritive, conţine vitaminele C, E, B1, B3, B9, K, provitamina A, calciu, fier, potasiu, fosfor, iod, cinarină şi polifenoli. Anghinarea are un bogat conţinut de inulină, substanţă care îmbunătăţeşte tranzitul intestinal, ajută la stimularea sistemului imunitar şi creşte asimilarea calciului şi a magneziului în organism. De asemenea, anghinarea este o importantă sursă de fibre alimentare, care diminuează riscul apariţiei cancerului de colon şi oferă mai rapid senzaţia de saţietate.
 
Această legumă are proprietăţi antioxidante, diuretice, detoxifiante şi coleretice. Anghinarea scade nivelul trigliceridelor, dar şi nivelul de colesterol sintetizat de ficat, mobilizând astfel grăsimile stocate în ficat şi în alte ţesuturi. Această plantă facilitează eliminarea urinei, favorizează tranzitul intestinal, este utilă în lupta împotriva cancerului de colon, stimulează dezvoltarea bifidobacteriilor şi permite combaterea bacteriilor patogene. Datorită conţinutului bogat în antioxidanţi, anghinarea reduce daunele provocate de radicalii liberi. Infuzia din frunze de anghinare este cea mai eficace în stimularea ficatului.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii