Ziua Dobrogei, 139 ani
14 noiembrie 1878 - 14 noiembrie 2017
10:55 24 10 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Sănătate Proprietăţile curative ale fructelor uscate

ro

16 Apr, 2015 00:00 710 Marime text
Fructele se numără printre cele mai vechi forme de hrană cunoscute de om. Ele pot fi consumate în stare proaspătă, sub formă de suc, dar şi uscate. Bogate în fier şi potasiu, fructele uscate furnizează cea mai mare parte a necesarului de vitamina C, având capacitatea de a proteja împotriva bolilor de inimă şi a cancerului.
 
Printre fructele uscate consumate cel mai des se numără curmalele şi smochinele. Consumul de curmale uscate îmbunătăţeşte activitatea cardiacă, combate anemia şi insomniile. Datorită conţinutului de potasiu, curmalele menţin sănătos sistemul nervos. Surse de calciu şi fosfor, smochinele uscate contribuie la detoxifierea organismului, fiind utile în curele de slăbit. De asemenea, ele combat constipaţia şi previn anemia. Fibrele hrănitoare din smochine ţin departe senzaţia de foame.
 
Există şi alte sortimente mai puţin cunoscute, precum goji sau fructele de aronia. Fructul goji, originar din China, reduce efectele procesului de îmbătrânire, stimulează nivelul energetic şi buna dispoziţie. De asemenea, îmbunătăţeşte fertilitatea şi creşte rezistenţa la boli. Pe de altă parte, fructele de aronia stimulează sistemul imunitar, încetinesc procesul de îmbătrânire şi inhibă creşterea celulelor canceroase.

Ti-a placut articolul?

Comentarii