Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:11 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cojile de fructe și legume- multiple beneficii și întrebuințări ingenioase

ro

28 Feb, 2022 00:00 2776 Marime text

 
 
 
 
Iată de ce să nu aruncăm cojile de fructe și legume:

1. Portocale

Una dintre intrebuintarile cunoscute ale cojilor de portocale uscate este aceea ca sunt folosite pentru a inmiresma casa.

Astfel, cojile de portocale uscate pot fi asezate in boluri in mai multe zone ale casei sau direct pe calorifer pentru a raspandi un miros placut. De asemenea, aseaza cateva coji de portocale in galeata de gunoi inainte de a pune un sac peste ele pentru a indeparta mirosul neplacut.

O alta utilizare mai putin cunoscuta a cojilor de portocale este aceea ca pot inlocui hartia pentru aprins focul. Astfel, cojile uscate de portocale pot fi folosite pentru aprinderea focului intrucat contin uleiuri inflamabile ce ard pentru multa vreme. 

Coaja de portocale tine departe insectele. Maseaza-te cu o coaja de portocala pe pielea expusa la intepaturi si acestea vor fi tinute la distanta. De asemenea, cojile de banana calmeaza intepaturile de insecte.

2. Alune

Aduna cojile de alune intr-o punga si foloseste-le tot pentru a aprinde focul atunci cand vrei sa faci un gratar, in loc de carbune. Pentru a se aprinde mai repede stropeste-le cu o solutie formata din detergent de vase si apa, lasa-le sa se usuce, dupa care imprastie un praf de bicarbonat peste ele. Vei observa ca acestea se vor dovedi la fel de eficiente ca bucatile de carbune, fiind mult mai prietenoase cu mediul inconjurator.

3. Avocado

Coaja de avocado iti hidrateaza tenul. Dupa ce ai curatat un avocado, nu arunca cojile, freaca-te cu ele pe fata si o sa ai un ten mai hidratat, mai luminos si mai curat. 

4. Rodie

Coaja de rodie te scapa de diaree. Fierbe niste coaja de rodie cu putina scortisoara, asteapta sa se raceasca si bea sucul. Bea de trei ori pe zi acest ceai.
 
 
Citește continuarea articolului pe astrocafe.ro.

 
Sursa foto: Pexels
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii