Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:59 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Laptele de migdale, recomandat persoanelor care doresc să scadă în greutate

ro

03 Jul, 2015 09:14 1321 Marime text


Laptele de migdale oferă multe beneficii organismului şi este mai nutritiv decât laptele obişnuit, datorită procesării scăzute şi conţinutului ridicat de substanţe nutritive. Migdalele conţin o rezervă bogată în fier, precum şi o cantitate mare de vitaminele A şi  E, de aceea este un antioxidant puternic revitalizant al părului şi pielii. Aceste două vitamine întăresc sistemul imunitar şi protejează celulele şi ţesuturile împotriva deteriorării. Migdalele combat stresul şi oboseala.
 
În comparaţie cu laptele de vacă, laptele de migdale conţine mai puţine calorii, fiind indicat persoanelor care doresc să scadă în greutate. Este bogat în calciu, mineral care are un rol esenţial în dezvoltarea şi menţinerea sănătăţii oaselor şi a dinţilor. Datorită conţinutului scăzut de carbohidraţi, laptele de migdale are şi un indice glicemic scăzut, făcându-l uşor de digerat şi disponibil spre a fi folosit drept sursă de energie.
 
Conţinutul scăzut de sare, lipsa colesterolului şi conţinutul bogat în potasiu face ca laptele de migdale să ajute la menţinerea tensiunii în limite normale şi să asigure sănătatea cardiovasculară. Datorită conţinutului bogat în riboflavină, acest lapte previne apariţia durerilor de cap.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii