Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:30 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Întărirea sistemului imunitar cu suc de mere

ro

20 Jul, 2015 00:00 1659 Marime text
Mărul, unul dintre cele mai consumate şi mai populare fructe din lume, poate fi combinat cu diverse sucuri de legume. Sucul de mere conţine o cantitate însemnată de fier şi majoritatea ingredientelor de care organismul are nevoie zilnic, în acelaşi timp având un conţinut scăzut de calorii. De asemenea, sucul de mere este bogat în pectină, subsţantă care purifică organismul de toxine.
 
Consumul sucului de mere normalizează activitatea intestinală şi menţine sănătatea sistemului osos. De asemenea, elimină bacteriile care favorizează producerea infecţiilor biliare şi întăreşte sistemul imunitar, datorită conţinutului bogat în vitamina C. Graţie proprietăţilor sale, acest suc poate fi util împotriva anemiei, tulburărilor de stomac, reumatismului, obezităţii şi constipaţiilor uşoare. 
 
Sucul de mere este un tonic al sistemului nervos şi muscular, fiind extrem de util în bolile de rinichi, reumatism şi gută. Merele, totodată, sunt folosite într-o multitudine de remedii naturale, pentru a trata afecţiunile pielii, precum inflamaţiile, cearcănele şi ridurile. Aplicarea sucului de mere pe părul umed poate preveni mătreaţa. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii