Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:59 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Conopida contribuie la scăderea în greutate

ro

05 May, 2015 11:20 2442 Marime text
Conopida este o legumă foarte apreciată în gastronomie, dar şi ca remediu pentru diferite afecţiuni. O sursă importantă de substanţe nutritive, conopida îmbunătăţeşte protecţia organismului împotriva agenţilor patogeni şi ajută la scăderea în greutate. Conţine vitaminele A, C, D, H, E, B, K, PP, carboidraţi, amidon, acizi graşi nesaturaţi şi minerale, precum magneziu, calciu, potasiu, fosfor, clor, sodiu, sulf, fier, cupru, zinc.
 
Conopida este benefică pentru mucoasa stomacului, nu irită şi nu produce balonare. Persoanele care suferă de gastrită sau ulcer gastric pot consuma conopidă, mai ales dacă este fiartă. Atât conopida cât şi sucul din conopidă se digera foarte uşor în stomac şi sunt absorbite rapid de organism. Această legumă are acţiune de protecţie celulară şi contribuie la scăderea riscului de dezvoltare a tumorilor în corp.
 
Sucul de conopidă ajută la cicatrizarea ulcerului duodenal, la vindecarea constipaţiei şi la eliminarea senzaţiei de pierdere a apetitului alimentar. Pe de altă parte, conopida este utilizată şi în cosmetică, datorită conţinutului în vitamina E care îmbunătăţeşte aspectul pielii şi al părului. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii