Ziua Dobrogei, 139 ani
14 noiembrie 1878 - 14 noiembrie 2017
13:10 21 10 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Sănătate Ce afecţiuni ameliorează ceaiul de scorţişoară

ro

02 Jul, 2015 11:52 895 Marime text
Scorţişoara are proprietăţi antivirale, antibacteriene, antiinflamatorii şi antifungice. Ceaiul de scorţişoară scade colesterolul şi trigliceridele, crescând nivelul de colesterol bun sau HDL. Acest ceai scade glicemia, combate răceala şi gripa, inhibă creşterea bacteriilor dăunătoare, cum ar fi cele care determină infecţii ale tractului urinar şi tulburări cauzate de ciuperci, cum ar fi Candida albicans.
 
Consumul ceaiului de scorţişoară combate inflamaţiile cronice, dar şi boli dăunătoare, precum Alzheimer sau boala Parkinson, diabet, obezitate şi unele afecţiuni ale inimii. Ceaiul de scorţişoară este bogat în antioxidanţi care protejează organismul împotriva atacurilor, previne şi atenuează efectele diferitelor afecţiuni cronice. De asemenea, acest ceai reduce semnele de îmbătrânire, prevenind apariţia ridurilor şi pierderea elasticităţii pielii. Ceaiul de scorţişoară ajută şi la creşterea fluxului de sânge şi, totodată, este un anticoagulant natural foarte eficient. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii